Annonce
Rejser

Guide til sommerferie på Fyn: Nye museer, teaterture og masser af liv på vandet

Sommeroplevelser på Fyn: Sejl til Romsø, overnat i shelter i Bogense, lyt til "Mod Strømmen" på Langeland, besøg det nye Øhavsmuseum i Faaborg og lej en båd i Odense. Fotos: Simon Trøjborg, Ard Jongsa/Baggårdteatret og Mette Pørtner Jensen
Du kan vugge i søvn i et flydende shelter, sejle ud på en øde ø eller vandre Langeland rundt mens du lytter til en teaterforestilling. Til en regnvejrsdag er to nye spændende museer: H.C. Andersens Hus i Odense og Øhavsmuseum i Faaborg er godt bud. Læs hele den store guide til sommerferie på Fyn.

Det er efterhånden nok en kliché uden sidestykke, men det er svært ikke at bruge H.C. Andersens populære ord ”at rejse er at leve” i en indledning til en guide til sommeren på Fyn.

For det nye H.C. Andersens Hus i Odense slår dørene op for besøgende 30. juni.

Odense fejrer åbningen og genskabelsen af bymidten med festivalen Odense Opening, som giver dig mulighed for at rejse rundt mellem koncerter, workshops og kunst.

Annonce

For eksempel skaber den australske kunstner James Tapscott et kunstværk i Eventyrhaven, der består af en lysende ring af tåge rundt om en af havens broer. Ringen skal give en følelse af at gå ind i et andet univers.

Har du det bedst med at holde fødderne plantet i den fynske muld, er der også masser af muligheder for - helt i nationaldigterens ånd - at tage på opdagelse i den virkelige verden.

Faaborg byder velkommen i et nyt Øhavsmuseum, hvor alle sanserne kommer i spil. For eksempel er det meningen, at besøgende skal tage skoene af, inden de går indenfor, og de må gerne være barfodede, så de kommer helt tæt på.

Med lydfortællingen ”Mod Strømmen” har du mulighed for at få historien om den danske videnskabsmand H.C. Ørsted helt tæt på. Kulissen er Langeland, og forestillingen tager sit publikum med hørebøffer om ørerne til Tranekær, Rudkøbing og Bagenkop. Det er teater og opdagelse på én og samme tid.

Er det naturen, der kalder, så få en smagsprøve på en anderledes overnatning i det fri. Bogense Marina huser to flydende sheltere. En nat under den nordfynske stjernehimmel er helt bestemt en oplevelse værd.

Til august kommer himlen for resten til at byde på andet end det uendelige univers. For fra 10. til 14. august finder danmarksmesterskabet i ballonflyvning, Dream Balloon Cup 2021, sted.

Alt afhængig af vejret vil luftballonerne flyve forskellige steder på Fyn, men hovedsageligt på Nordfyn.

God sommer - med forhåbning om, at der er idéer nok til også at blæse din sommer op i nye højder.

1 Skvulp i søvn på flydende shelter i Bogense

Flydense Shelter i Bogense Marina på Fyn. Foto: Mette Pørtner Jensen

Under soveposen og med bølgeklukken i marinaen i Bogense har du første parket til at opleve dag blive til nat under den nordfynske stjernehimmel. Men husk din indre praktiske gris, for det kræver lidt logistik at transportere sovesager og sig selv ud på det flydende shelter.

Læs her hvordan avisens journalist kom frem og tilbage.

2 Langeland er kulissen i usynligt teater

Den langelandske natur er kulissen til lydforestillingen "Mod Strømmen". Det er den tredje usynlige teaterforestilling, som Baggårdteatret har skabt. Foto: Ard Jongsma

Langeland er kulissen i Baggårdteatrets nye usynlige teaterforestilling ”Mod Strømmen”. Købstad, kunstværker og kyster danner rammen om en fantasifuld lydfortælling om H.C. Ørsted, der voksede op i Rudkøbing og blev en verdensberømt videnskabsmand.

Tag med dramatiker Jannie Schjødt Kold til Langeland her.

3 Guide for vandhunde: Båd, kajak og SUP langs de fynske kyster

GoBoat i Odense. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Få inspiration til oplevelser på vandet. Som noget nyt er Goboat kommet til Odense, og Frederiksøen i Svendborg har fået Sydfyns Bådudlejning, der udlejer speedbåde og SUP-boards.

Læs mere her.

4 Trentemøller-lyd i p-kælder og kalejdoskoper i byens træer: Odense Opening byder på en uge i kulturens navn

Sangerinde Kwamie Liv er blandt de danske kunstnere, der giver koncert i Munke Mose i starten af juli. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Fra 30. juni til 6. juli kommer Odense til at emme af kunst, musik, talks og workshops for børn, når Odense Opening får sin debut. Her er et udpluk af oplevelserne.

5 Det åbner 30. juni: Få et kig ind bag afspærringen på det nye H.C Andersen-museum

Henrik Lübker, formidlingsinspektør på Odense Bys Museer. Foto: Lasse Olsson

For 390 millioner kroner bliver et eventyrligt og eksistentialistisk museum midt i Odense til. Eventyrene og historien om H.C. Andersen bliver fortalt, som digteren selv kunne have gjort det: i smukke omgivelser, fra nye synsvinkler og uden en entydig morale eller en absolut sandhed. Avisen har været på opdagelse bag byggeplads-afspærringen og set tilblivelsen af det nye museum, der åbner 30. juni 2021.

Se billederne fra byggeprocessen her.

6 Nyt Øhavsmuseum i Faaborg: Åbn alle sanserne og mærk naturen

Det nye Øhavsmuseum i Faaborg åbnede 18. juni 2021 med en utraditionel og sanselig udstillingsoplevelse. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Øhavsmuseet i Faaborg har netop slået dørene op i nye rammer på den tidligere slagterigrund på havnen. Og hvis du tror, du kan nøjes med at læse plancher og se på ting i montrer, må du tro om igen, for Øhavsmuseet skal opleves med hele kroppen.

Læs mere her.

7 Tag en dag væk fra alle mennesker: Paradiset ligger på Romsø

I sommerhalvåret sejler Bo Andersen gæster fra Kerteminde til Romsø, en i dag ubeboet perle af natur med en begivenhedsrig historie. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Romsø seks sømil fra Kerteminde er en sjælden perle. Den private og ubeboede ø ligger midt i Storebælt og i en anden verden, hvor en uberørt natur lever i fredelig sameksistens med fuglereservatets 60 forskellige fuglearter og store flokke af dådyr på de i alt 108 hektar. Kun Romsøbåden med skipper Bo Andersen har sin daglige gang på øen – og onsdage og lørdage i sommerhalvåret kan vi andre komme med på visit.

Få inspiration her.

Odense Opening byder på en uge i kulturens navn

Arbejdet med H.C. Andersens Hus. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Under navnet Odense Opening fejrer den fynske storby, at en genskabt bymidte er klar til at åbne, og at det nye museum H.C. Andersens Hus slår dørene op. Fejringen finder sted fra 30. juni til 6. juli og byder på en lang række gratis koncerter, talks, kunst og sjov for børn.

Læs mere her

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Marskstien har fået stjernestatus: Tag med på den 54 kilometer lange vandrerute gennem særpræget landskab

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Slut med at rense alger af tagene i landsby: Det løber direkte ud i ny regnvandssø

Haderslev For abonnenter

Kandis-Johnny overvældes stadig af bandets trofaste fans: Efter koncerterne går vi frem til vores fans - andre bands går backstage

Billund

Brand blev opdaget, da videoovervågningen forsvandt: Der var kun røg, da brandvæsnet nåede frem

Kultur

Hanson gav Vejen fest i midtbyen: Diskoteksejer håber, musikevent kan blive en tradition

Haderslev

Sårbare og udsatte unge sikres hjælp: Unge på Sporet er tilbage på sporet

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg-profil melder sig klar til CL-braget i Frankrig: - Jeg synes, at vi har rigtig fine muligheder

Rejser For abonnenter

Paris: Bistroernes usikre fremtid

Kolding

Velhavere viser stribevis af sportsvogne frem i Kolding

Sport

Danmark er finaleklar i Speedway of Nations efter drama

Varde For abonnenter

Kampen om Andelskassen bliver langvarig: Spar Nord Bank er tålmodige og opgiver ikke overtagelse

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Kultur

Koncert-abstinenser i Vejen: Amtoft åbnede festen og savner et spillested i Vejen

Annonce