Annonce
Esbjerg

Guldægget certificeret til at bage efter patenteret schweizisk opskrift

Indehaver Mark Mikkelsen og de ansatte hos Guldægget Bakery og Guldbageren Nørregade er blevet certificeret som Pain Pailasse bager og har dermed fået retten til at bage de helt specielle brødtyper, som kun finde hos 30 andre bagere herhjemme. Arkivfoto: Orla Lund
Guldægget Bakery er blevet certificeret som Pain Pailasse bager og har dermed fået retten til at bage de helt specielle brødtyper, som kun finde hos 30 andre bagere herhjemme.

Esbjerg: Det tager tre dage at lave et rigtigt Pain Pailasse-brød. Til gengæld bliver resultatet et lækkert og rustikt brød, og fra næste uge kan esbjergenserne selv opleve det specielle brød hos Guldægget Bakey og Guldbageren Nørregade.

Det oplyser indehaver Mark Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Guldægget Bakery og Guldbageren Nørregade er dermed blandt kun 30 danskere bagere, som tilbyder Pain Pailasse. Det er nemlig ikke alle og enhver, der kan og må bage og sælge Pain Pailasse.

Brødet er bagt efter en schweizisk opskrift med mel, specielt udviklet til netop dette brød. Patenthaverne udbreder brødet over store dele af verden ved at lade bagere gennemgå et bagekursus, inden de kan få lov at købe det særlige mel og bage efter den hemmelige opskrift.

- Vi tror på, at kunderne bliver mere og mere kvalitetsbevidste, og det kræver naturligvis, at vi hele tiden udvikler os. Det er det, som gør os til en håndværkbager, siger Mark Mikkelsen i pressemeddelelsen.

- For os er kærligheden til håndværket det primære i vores arbejde, og at vi hele tiden arbejder på at gå mere og mere i dybden med vores faglighed. Det giver en stor arbejdsglæde hos vores medarbejdere, at kunne bage førsteklasses kvalitetshåndværk, fortsætter han.

Annonce

Alt tilrettelægges

Mark Mikkelsens bagere har været på et todages kursus i at bage det specielle brød - og give brødet det karakteristiske vrid, der er Pain Pailasses særlige kendetegn.

Med fremstilling af Pain Pailasse laves på førstedagen en fordej, som herefter skal hvile i 24 timer. Dagen efter arbejdes der videre med dejen, som også skal hvile 24 timer. 12 timer på køl og 12 udenfor køl. Først herefter kan brødet bages, fortæller Mark Mikkelsen.

- Alt skal være timet og tilrettelagt, hvis der skal være succes med brødet. Men det er heri at håndværket ligger, konstaterer han.

Brødet kan opleves i alle Guldæggets butikker samt Guldbageren Nørregade fra uge 16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce