Annonce
Vejen

Guld til Vejen Kommune

Chr. Østergård, der er vicepolitiinspektør i Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsessektion, roser de syd- og sønderjyske kommuner for deres indsats for at skabe trafiksikre børn. Arkivfoto
I en trafiksikkerhedstest, som Rådet for Sikker Trafik står bag, scorede Vejen Kommune guld og landede på en tredjeplads blandt de syd- og sønderjyske kommune.
Annonce

Vejen Kommune: De syd- og sønderjyske kommuner kan noget, når det gælder indsatsen for at gøre skolebørn til sikre trafikanter.

Syv ud af otte kommuner – deriblandt Vejen Kommune - har således vundet guld i Skoletrafiktesten, som Rådet for Sikker Trafik står bag.

Kommunernes Trafiktest er en årlig temperaturmåling på kommunernes forebyggende indsatser for at skabe trafiksikre børn og unge. Et af målepunkterne er samarbejdet med politiet, for eksempel i form af netværksmøder for færdselskontaktlærere, cyklistprøver eller sikker trafik for børn og unge som dagsordenpunkt i Lokalrådet.

Fordelingen blandt kommunerne i politikredsen (kommunen opnår guld, hvis den får over 80 point): Aabenraa Kommune, 97 point, Esbjerg Kommune, 92 point, Vejen Kommune, 91 point, Tønder Kommune, 88 point, Haderslev Kommune, 86 point, Fanø Kommune, 83 point, Sønderborg Kommune, 83 point, Varde Kommune, 75 point.

Annonce

Betydelig indsats

Generelt har samtlige kommuner i Syd- og Sønderjyllands politikreds klaret sig ganske pænt i trafiktesten.

- Kommunerne i politikredsen gør en betydelig indsats for at gøre børn til gode trafikanter, lige som der er et godt samarbejde mellem kommuner, skoler og politi på området. Det er en vigtig indsats, for trafikvanerne dannes tidligt, siger Chr. Østergård, der er vicepolitiinspektør i Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsessektion.

Hvert år kommer cirka 2100 børn i alderen syv til 14 år på skadestuen efter, at de er kommet til skade som fodgænger eller cyklist. Derfor er det ifølge politiet vigtigt, at kommuner, skoler og forældre arbejder sammen om at ruste børnene bedre, så de tidligt bliver bevidste om faremomenter i trafikken og lærer at passe på sig selv og deres venner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce