Annonce
Kultur

Guldaldermaler kommer frem i lyset på Ribe Kunstmuseum

J.L. Lund. "Jomfru Maria med barnet og den lille Johannes", 1831. Den Hirschsprungske Samling
Ribe Kunstmuseum viser udstilling af den "ukendte" guldaldermaler J.L. Lund.
Annonce

Ribe: Ribe Kunstmuseum skyder året i gang med nordiske sagn, gamle venner og religiøse motiver.

Udstillingen "Den anden guldalder" åbner lørdag 1. februar og kan ses frem til 1. juni.

Siger man guldalder, siger man også C.W. Eckersberg, der blev kendt som dansk malerkunsts fader, og som lærte sine elever at gå ud og male det danske landskab. Men det er en anden historie, som den kommende udstilling fortæller, for i kunsthistorien er der taget valg om, hvilke kunstnere, der fortælles om, og hvilke der ryger i glemmebogen.

En af de mindre kendte guldaldermalere er J.L. Lund, der spillede en lige så vigtig rolle som Eckersberg i datidens kulturliv.

Annonce

Bestillinger fra staten

Lund var én af de få kunstnere, der modtog maleri-bestillinger fra staten, og han malede derfor store billeder fra danmarkshistorien til Christiansborg samt en række altertavler til små og store kirker i hele landet. Samtidig fungerede han som portræt- og landskabsmaler, og han havde et imponerende internationalt netværk – og så underviste han som professor på Kunstakademiet.

På udstillingen vil museets gæster møde J.L. Lunds værker. Hans motiver spænder bredt fra nordiske sagn til religiøse billeder. Herudover vil man også opleve værker af Lunds elever og venner. Udstillingen er dermed en anledning til at møde gamle kendinge og glemte mestre.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce