Annonce
Mærkedage

Guldbrudepar nyder livet

Gram: Rigmor og Christian Fredensborg, Gram, fejrer fredag 19. juli guldbryllup.

Et højskoleophold i Løgumkloster kom for mere end 50 år siden til at ændre livet for altid for Rigmor og Christian. Bornholmerpigen fangede den unge sønderjydes opmærksomhed og omvendt, og som 21- og 22-årig blev de gift. Fredag er det 50 år siden, at de begyndte deres ægteskab.

Det unge par slog sig ned i Gram, fik to sønner og fandt begge en beskæftigelse, der optog dem.

Christian Fredensborg, som i dag er 72 år, arbejdede i mange år som portør - først i ti år på det nu lukkede sygehus i Gram og siden i 20 år på det nu ligeledes lukkede sygehus i Haderslev.

- Jeg elsker at have med mennesker at gøre, siger Christian, der glæder sig over, at Rigmor har det på akkurat samme vis.

Hun arbejdede indtil sin pension som sygehjælper også på sygehuset - og i en periode også på plejehjemmet i hjembyen.

Kirken betyder meget for parret. Christian Fredensborg sad i 22 år i menighedsrådet, hvor han også var kirkeværge og kontaktperson. I 2016 stoppede han dog, men det kirkelige arbejde har hverken han eller Rigmor stoppet. De er meget engagerede i menighedshuset, hvor de har startet en café, som den første mandag i hver måned samler en snes deltagere.

- Vi hygger os sammen, fortæller Christian, der fortæller, at han blandt andet læser historier om Grams navnkundige pastor Philipsen.

- Og når nogen har været ude at rejse, kommer de og fortæller.

Det aktive par nyder livet og hinanden og glæder sig til at fejre deres store dag med familien.

- Vi nyder hver eneste dag sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Annonce