Annonce
Esbjerg

Guldsmed i Ribe kom op og slås med rumænsk listetyv

Guldsmed Henrik Skjønnemand foretog i sidste uge en civil anholdelse af en 32-årig rumæner, der havde tømt hans pengeskab. Anholdelsen endte i tumult, inden politiet kom frem.
Annonce

RIBE: Tyven, der i sidste uge forsøgte at liste af med to bakker ubehandlede ædelsten til en værdi af i alt 100.000 kroner samt 4000 kroner i kontanter, var ikke en tilfældig forbipasserende, der kom forbi og lod sig friste. Guldsmed Henrik Skjønnemand, der er indehaver af Guldsmedjen i Ribe, er ikke i tvivl om, at den 32-årige rumæner, der er idømt 3 måneders fængsel og udvisning af Danmark for tyveriforsøget, havde forberedt sig grundigt.

- Man kan ikke komme ind lige fra gaden og stjæle hverken smykker, ubehandlede ædelsten eller kontanter. Alt er låst inde. Han var en regulær listetyv, der havde den frækhed at snige sig ind og åbne mit pengeskab, mens jeg var lige ved siden af, fortæller Henrik Skjønnemand, der foretog en civil anholdelse, som endte i tumult, inden politiet ankom.

Torsdag eftermiddag en times før lukketid, sidder guldsmeden ved sin computer i baglokalet. Det var en lun dag, så Henrik Skjønnemand havde ladet en dør stå åben. Censorerne i dørkarmen fortæller højlydt, når en person kommer ind i butikken. Hvis altså denne person entrerer butikken på normalvis. Guldsmeden gætter på, at den 32-årige er kravlet ind i butikken for at undgå censorerne.

Guldsmed Henrik Skjønnemand, indehaver af Guldsmedjen i Ribe, stoppede en rumænsk listetyv, der blev afsløret af et knirkende gulv.
Annonce

Afsløret af knirkende gulv

Pludselig hører Henrik Skjønnemand gulvet knirke i lokalet lige ved siden og stikker hovedet ud i butikslokalet.

- Jeg ser tyven ved pengeskabet få meter fra mig. Han er i færd med at liste af med to bakker ubehandlede perler og diamanter. Da jeg kommer derhen, kan jeg se, at han også har taget kontanter, fortæller Henrik Skjønnemand, der og fortsætter:

- Jeg får fat i kraven på ham og foretager en civil anholdelse. I starten er han stille og rolig. Imens jeg ringer 114 til politiet, forsøger han at overbevise mig om, at han ikke havde stjålet noget - han havde bare kigget. Pludselig bliver han meget voldelig, slår telefonen ud af hånden på mig, da jeg ville ringe 112 i stedet, og han vrider min tommeltot om for at slippe fri af mit greb i ham, fortæller guldsmeden, som ikke helt kan genkende politiets version af hændelsen, som tidligere har været omtalt i JydskeVestkysten.

- Jeg ved ikke, hvem der er tilkaldt politiet, for jeg kom aldrig igennem til dem, før der opstod tumult, siger Henrik Skjønnemand, der fik assistance fra restaurant Kolvig.

Den erfarne guldsmed slap fra hændelsen med en forstuvet tommeltot. En lille pris for at forhindre den rumænske listetyv i at snige afsted med de perler og diamanter han har samlet over en årrække, som han en dag vil lave til unikke, håndlavede smykker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Den irske pub i turistby får bøde og sur smiley

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce