Annonce
Sport

Guldvindere gafler landsholdskører hos rivalerne

Patrick Hansen har netop sat sin underskrift på en 2019-aftale med Region Varde Elitesport. der vandt guld i ligaen i denne sæson. Foto: JB Media

19-årige Patrick Hansen skifter fra Grindsted til mesterholdet Region Varde i den kommende sæson.

De vandt guld igen i denne sæson i Region Varde efter en fejende flot superfinale på eget anlæg, men selvom det jo altså går meget godt, bliver der nu ikke hvilet på laurbærrene.

Holdleder Steven Andersen er allerede godt i gang med at få samlet et slagkraftigt hold til den kommende sæson. For to uger siden forlængede Mikkel Bech sin aftale - og nu er endnu en kører så på plads.

Patrick Hansen, der er kategoriseret som C-kører, er ny mand i Region Varde-vesten.

- Ham har vi store forventninger til. Han er et stort talent, men jeg synes faktisk, at han har været en smule overset, siger holdleder Steven Andersen.

I denne sæson har Region Varde haft en aldeles fremragende C-kører i Thomas Jørgensen, men hans flotte bedrifter på slaggerne har betydet, at han i 2019 er kategoriseret som B-kører.

Patrick Hansen fortæller, at han havde muligheden for at fortsætte i Grindsted, men det valgte han altså at sige pænt nej tak til.

- Jeg kørte kun seks matcher for Grindsted i år, og det er for lidt for mig. Derfor ville jeg gerne noget andet. Og så kender jeg jo Mikkel (Bech, red.) rigtig godt, og har han fortalt mig mange gode ting om Region Varde, så det ser jeg meget frem til at blive en del af.

- Og så vil jeg jo gerne prøve at vinde noget, hvilket de jo har haft en del succes med på det seneste.

Annonce

Et skud i bøssen

Patrick Hansen har også kørt i Polen i denne sæson. Det fortsætter han med i 2019, og så vil han også forsøge at få foden indenfor i den svenske liga.

- Desuden har jeg et skud mere i bøssen som U21-kører - og det da også til at fylde noget for mig.

I år var Patrick Hansen med til at vinde sølv ved VM for hold U21-kørere. Den finale blev i øvrigt kørt på Varde Motor Arena i Outrup.

- Sølv er ikke så godt, når man helst vil vinde guld, så et eller andet sted var det skuffende. Jeg sluttede selv lidt skidt af i den finale, men det er glemt nu. Nu handler det om at se fremad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];