Annonce
Varde

Gunnar og Bjarne på bænken er fan af Mariefestival

Helge Engelbrecht har grund til at smile. Mariefestivalen, hans ide og hele byens festival, er en dundrende succes. Foto: John Randeris

De har ikke løst billet, og de kommer ikke indenfor. Men fra bænken kan de to og Pob følge livet i byen, mens Gunnar venter på sin knæoperation mandag.

Annonce

Ansager: Gunnar Søndergaard Madsen bor skråt overfor Mariehaven. Hans hønsehund kigger med fra sofaen inde i stuen, mens Bjarne Brix-Thomsen og Pob har sat sig ved Gunnar på bænken.

- Det er en fantastisk festival. Der kommer mange forbi, der sker virkelig noget i byen. Det er en fornøjelse at se de mange glade mennesker, og de er hverken fulde eller noget, siger de to mænd.

Gunnar skal have nyt knæ på Grindsted Sygehus mandag morgen, så han bliver på bænken. Bjarne går lidt rundt og suger indtryk fra de mange musiktelte langs byens hovedgade.

- Vi er meget optaget af at få hele sognet med. Mange bliver ekskluderende, når de finder en niche, vi vil være en fest for alle, siger Helge Engelbrecht.

Derfor de mange scener. Derfor aftensang og gudstjeneste i kirken og derfor også hele tiden små ændringer og justeringer i programmet, som Ronnie Flyvbjerg Olesen, Neighbours kapelmester, sidder i sofaen i familien Engelbrechts hjem og styrer.

- Der skal være mikrofoner til alle. Den besked skal ud til scenerne, før de næste bands går på, siger han.

Gunnar Søndergaard Madsen og Bjarne Brix-Thomsen med Pob følger med fra bænken foran Gunnars hus i Søndergade. Foto: Yvonn Tittel
Annonce

Mariehaven er Karstens frirum

Karsten Pedersen fra Krogager har er alt-mulig-mand i Mariehaven. I 35 år har han kørt lastbil fra mandag morgen til fredag aften, og denne weekend nåede han kun lige hjem, før han stod her omme for at hjælpe.

- Mig og konen har været frivillige i seks år. På grund af stemningen og kammeratskabet og musikken. Når jeg kører har jeg altid cd'er med Neighbours i bilen, det er den bedste musik, siger han.

Hans far kørte også lastbil i 35 år, og Karsten kører for sin fætter, der har overtaget onklens transportfirma. Han kører med foder til dambrug i Danmark og Tyskland og sover i bilen alle hverdage.

- Du kan da ikke gå glip af dagens højdepunkt, råber en midaldrende mand.

Han kommer cyklende i hvid skjorte og korte bukser, da jeg går ud. Om lidt går byens ny drengekor på, og de velvoksne mænd morer sig med rollen.

Festivalformand Lisbet Steen Mortensen drøner på racercykel mellem byens scener. Foto: John Randeris
Annonce

Folk holder døren

- Det er et idyllisk sted. Folk er så flinke, og de holder døren for én, siger Mia Lerke Mackenhauer.

Hun er 23 år og mor til Sigurd på et år, der skal puttes nu. Svigermor synger i Kvaglund Gospelkor, der giver den gas lige nu på Torvescenen.

- Jeg kan allerede nu garantere, at der kommer en Mariefestival igen næste år. Selvom vi ikke har gjort regnskabet op, så ved vi, at det løber rundt, fordi vi har fået så mange, flotte sponsorater, og stemningen har bare været helt fantastisk, siger Lisbet Steen Mortensen.

Hun er formand for festivalforeningen, der blev etableret i foråret. Hun er også formand for udvalget for musik og kreativitet i Ansager Byudvikling. Mariefestivalen er ikke en enlig svale. Den er en del af det DNA, byen ønsker skal Ansager skal bestå af i fremtiden. Kultur og natur.

Stemning i Maries Telt, med Kejser Larsen Band. Foto: John Randeris
Annonce

Mere modent og knapt så vildt

- Vi kommer i hvert fald igen næste år, siger Aase og Ib Schjerlund og Irene og Robert Jensen. De to vennepar fra Bramming deltager for henholdsvis tredje og anden gang i festivalen, og de er solgt til stemningen, hyggen og musikken.

- Det er ikke så vildt somi vores unge dage. I dag kan vi huske, hvad der skete dagen før, griner Robert Jensen.

Kvaglund Gospelkor for fuld udblæsning. Foto: John Randeris
Mia og Sigurd Lerke Mackenhauer er med svigermor, der er inde og synge gospel. Mia nyder at alle folk er så venlige og hjælpsomme. Foto: John Randeris
Aase og Ib Schjerlund, tv., og Irene og Robert Jensen, alle er fra Bramming og alle kommer igen næste år. Foto: John Randeris
Vestjysk Folk Fighters i Optimisten. Foto: John Randeris
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Brutal dødsvold: Kammerat knuste pensionists kranium med flere slag

Annonce