Annonce
Tønder

Gutter i kutter: Munkene byder cykelryttere og tv-seere velkommen

Medlemmerne af Løgumklosters Klokkeorden trækker i deres karakteristiske kutter, når PostNord Danmark Rundt ruller gennem Løgumkloster i næste uge. Arkivfoto: Flemming Andersen
Løgumkloster Klokkeorden håber at kunne tiltrække opmærksomhed, når cykelløbet Post Nord Danmark Rundt lægger vejen forbi på torsdag.

LØGUMKLOSTER: Når Danmarks største sportsbegivenhed, cykelløbet PostNord Danmark Rundt, i den kommende uge ruller ind i og igennem Tønder Kommune, har Løgumkloster Klokkeorden sat sig for at slå et ekstra slag for både dem selv og lokalområdet.

Tønder er startby for løbets tredje etape torsdag den 12. august ved middagstid. Mens cykelrytterne går sig klar foran Tønder Rådhus trækker medlemmerne af klokkeordenen i deres lyse kutter og tager opstilling ved ruten i Løgumkloster.

- Danmark Rundt er en stor mediebegivenhed, og det vil vi udnytte til at fortælle om Løgumkloster og byens historie, fortæller klokkeordenens førstemand, abbed Jens Møller.

Annonce


Danmark Rundt er en stor mediebegivenhed, og det vil vi udnytte til at fortælle om Løgumkloster og byens historie,

Jens Møller


Til TV 2

Gennem Tønder Kommune har abbeden sendt informationsmateriale til TV 2, der sender direkte fra hele løbet. Og så er håbet, at kameraerne får øje på gutterne i kutterne ved kirken, og så ellers benytter lejligheden til at fortælle det ganske land om Løgumklosters særpræg. Blandt det udsendte materiale er også sagnet om Kæmpen Vong, der angiveligt ligger begravet under Vongshøj lige uden for byen. Netop Vongshøj kommer cykelrytterne efter turen gennem Løgumkloster til at stifte nærmere bekendtskab med, idet der er indlagt en bakkespurt på netop denne strækning.

Løgumkloster Klokkerorden har en broget historie bag sig. Den blev oprindelig stiftet af en lokal initiativgruppe i 1973 efter Løgumklosters 800-års jubilæum med det formål at gøre Løgumkloster kendt ud over alle grænser. Det skulle blandt andet ske ved at udnævne "Årets klokker". Det har man, med undtagelse af 2020, gjort siden genetableringen af munkeordnen i 2012.

Annonce
Tønder For abonnenter

Kommentar: Socialdemokraterne har århundredets mulighed ved det kommende kommunalvalg, men...

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Rapport lækket: Omstridt specialskole ramt af skimmelsvamp

Danmark For abonnenter

Plejekrævende kvinde efter måneders konflikt om videoovervågning af hjemmehjælpere: Jeg har ikke haft det bedre, end siden de private hjælpere kom

Billund

Vestjysk Bank slår revner: Loftet er i fare for at falde ned

Tønder

Opfordring til unge: Lad jer nu vaccinere

Nordtyskland

Synet af deres dødskamp ophidsede ham seksuelt: 41-årig dræbte to prostituerede

Esbjerg For abonnenter

Marvin og Christoffer har opfundet vandfanger, der skal redde klima, dyr og de fattige lande: Dyster mod ældre gymnasieelever om flere tusinde kroner

Regionalt

Coronasmitten er efterhånden forsvindende lav flere steder: Er kun steget i to kommuner

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Sag om snyd mørklægges: Golfspiller beskyldes for fusk af klubkammerater

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Varde

Begge er salgschefer i store, internationale virksomheder - nu vil de i byrådet

Varde For abonnenter

Brændt nedlagt skole solgt på tvangsauktion nummer to: Der kom langt højere bud denne gang

Vejen

Landmænd dropper kærligheden: Samler ind på Brørup Marked

Annonce