Annonce
Læserbrev

Gylle. Borgere må klage over lugtgener

Læserbrev: Jeg vil gerne indledningsvis slå fast at vi i Dansk Folkeparti hverken ønsker, at Gørding eller andre steder i kommunen skal plages af lugtgener. Vi anerkender også, at der i omgivelserne til eksempelvis store landbrugsbedrifter kan være en reel frygt for lugtgener. Frygt er imidlertid et diffust administrationsgrundlag for de tilladelser og afslag, som kommunen skal meddele en virksomhed, der ønsker en given produktion. Jeg vil gerne hermed bidrage med de faktuelle oplysninger, som jeg og det øvrige byråd må forholde sig til i en sag om udvidelse af en svineproduktion på Hellesvej i Gørding, der er bragt til afgørelse i det samlede byråd. Vi kan som udgangspunkt ikke træffe beslutninger, som vi ikke har hjemmel til i lovgivningen. Det er især vilkårene for det besluttende flertal - et mindretal, kan godt bevæge sig rundt på tynd is og omkostningsfrit dyrke en stemning.

Det er oplyst, at bedriften overholder husdyrbekendtgørelsen med den produktion, som søges lovliggjort, og der har ikke hidtil været registreret klager hos kommunen. Dette kan ikke tilskrives et tidligere krævet luftrenseanlæg, da det er beskrevet som ude af drift de senere år, og kan åbenbart heller ikke bringes i funktion igen af tekniske grunde. Den omstændighed, at bedriften søger lovliggørelse af den øgede produktion, må betyde, at driftsforholdene fremover må påkalde sig særlig opmærksomhed hos Miljøforvaltningen. Borgerne må således reagere med indberetninger, hvis der opstår væsentlige lugtgener fremover.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce