Annonce
Haderslev

Gymnasieelever bytter tøj i miljøets navn

Det skal være lækkert tøj, som man selv ville have lyst til at gå i, siger Ingeborg og Sofie om det brugte tøj, de vil have skolens øvrige elever til at aflevere. Foto: Jacob Schultz
Eleverne på katedralskolen kan snart for første gang købe brugt tøj for points, de har samlet ved at aflevere deres eget brugte tøj.
Annonce

HADERSLEV:- Hvornår er sidste chance for at aflevere tøj?

Den store spisepause er netop begyndt på Haderslev Katedralskole, og forhallen vrimler med elever. To piger stikker hovederne ind til Ingeborg Kyed Michelsen og Sofie Skovsbøl. De to 3. års-elever har været med til stifte et ny udvalg, der vil genindføre naturalieøkonomi på gymnasiet.

Forvirret?

Der skal ikke være overskud til nogle, og brugte vi penge, kunne folk, lige så godt gå ned i en af de mange genbrugsbutikker i byen.
Sofie Skovsbøl, Haderslev Katedralskole
Annonce

Tøj i kasser

"HAKA 2. Wear" hedder det udvalg, Ingeborg og Sofie er med i. Eleverne kan se udvalgets aktiviteter i form af nogle kasser til tøj - dropbuckets kaldet - som står i nogle lokaler ved siden af indgangen til skolens forhal.

Eleverne kan proppe tøj, de vil af med, i en pose og sætte et mærkat med navn og klasse på posen. Herefter går udvalget i gang med ved hjælp af regneark at dele points ud, som eleverne får.

Onsdag den 13. november bliver der holdt det første marked, hvor eleverne kan finde nyt, brugt tøj og betale med de points, de fik for deres egen afleverede garderobe.

Annonce

Ingen penge

Ideen til "HAKA 2. Wear" begyndte med, at pigerne i Ingeborgs og Sofies klasse stak hovederne sammen:

- Der er interesse for bæredygtighed på skolen, mener Ingeborg.

Hun har allerede tømt kasserne nogle gange, og den foreløbige høst af indsamlet tøj ligger for enden af en lang lav kælder under gymnasiet. Man skal - med hovedet trukker ned mellem skuldrene - forbi lange hylder med lærebøger og undervisningshæfter samt en enkelt Marshall-højttaler, før man når frem til en håndfuld poser, der ligger på gulvet.

- Vi håber, der kommer mere inden den 13. november, siger Ingeborg.

Der er ingen penge involveret, når markederne finder sted. Får nogle points til overs, er disse registeret, så eleverne kan bruge dem næste gang, der er tøjmarked:

- Der skal ikke være overskud til nogle, og brugte vi penge, kunne folk, lige så godt gå ned i en af de mange genbrugsbutikker i byen, mener Sofie.

Det otte mand store udvalg har fået 500 kroner af elevrådet til det bæredygtige initiativ. Der er elever fra 1. og 2. årgang med i HAKA 2 Wear, så der er nogle til at fortsætte aktiviteterne, når 3. års eleverne forlader katedralskolen til sommer.

Ingeborg og Sofie med kasserne, som tøjet skal afeveres i. Foto: Jacob Scultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce