Annonce
Esbjerg

Gymnasieelever droppede bøgerne og gjorde en forskel

Foto: André Thorup

ESBJERG: Karakterdrømme og notenørderi blev torsdag lagt på hylden for en stund på Esbjerg Gymnasium. I stedet stod der "solidaritet" i skoleskemaet, for ved den årlige dag "EG for noget" kunne eleverne i år vælge at samle ind til enten kræftramte, ensomme unge eller Ugandas handicappede unge.

Dagen lægger sig op ad organisationen Operation Dagsværks årlige indsamlingsdag, men her har Esbjerg Gymnasium valgt sin egen udgave, hvor eleverne selv må vælge blandt tre mulige projekter, herunder Operation Dagsværks projekt i Uganda.

Eleverne vælger også selv, hvordan de vil skaffe penge. Nogle valgte torsdag at arbejde nogle timer for en virksomhed eller for private, hvor de får en timeløn, som så går til det støttede projekt. Andre valgte at rejse penge gennem spil, konkurrencer, musik, second hand marked eller en café med salg af kager og snacks.

Hele indsamlingsdagen sluttede med fælles koncert i festsalen med bandet Barselona.

Annonce
Fra venstre ses Irna Likic, Claudia Andreassen og Emmeli Madsen. Foto: André Thorup
Foto: André Thorup
Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Se billederne: Ribe centrum er oversvømmet

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

112

Vandet truer flere steder: Oversvømmelser og store mængder regn giver problemer landet over

Sønderborg

Regn og storm ved mindehøjtidelighed i Bøffelkobbel

Annonce