Annonce
Varde

Gymnasieelever i kanoer kom i havsnød på Varde Å

Der blev slået alarm klokken 17.35. Arkivfoto: Michael Bager

To redningsbåde og en drone var i aktion, da ti gymnasieelever i fire kanoer fik problemer på Varde Å.

Varde: En gruppe gymnasieelevers udflugt i kanoer på Varde Å udviklede sig tirsdag eftermiddag dramatisk, da nogle af eleverne kom i havsnød. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Eleverne, der går på Esbjerg Gymnasium, sejlede af sted fra Statoil på Storegade i Varde i 14 kanoer. Målet var Janderup Ladeplads, men ikke alle nåede frem. Fire kanoer med 10 elever manglede.

Læreren på turen forsøgte at ro mod strømmen for at finde de manglende kanoer og elever, men måtte give op, da strømmen var for stærk.

Derfor blev der klokken 17.35 slået alarm.

Annonce

Fartøjer og drone i aktion

Redningsberedskabet satte to redningsbåde i åen - en ved Varde og en fra Tarphagebroen. Også en drone blev sendt i luften for at finde de manglende gymnasieelever.

To af de savnede kanoer blev fundet af redningsbådene, som tog dem på slæb. Dronen fandt frem til de to andre, som derefter også fik hjælp fra redningsbådene.

Samtlige gymnasieelever var iført redningsveste. De var våde og kolde, men har ikke umiddelbart været i livsfare, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Esbjerg Gymnasium har underrettet de pårørende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Varde

Linda gør det igen og igen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];