Annonce
Billund

Gymnasiefusion i Grindsted rykker - måske - nærmere: Undersøgelse er i fuld gang

Grindsted Gymnasium & HF er større end Grindsted Erhvervsgymnasium og har ledig plads, efter at VUC lukkede ned. Arkivfoto
De to gymnasier i Tinghusgade er i gang med at undersøge, om en fusion vil være en god idé. Bestyrelserne træffer beslutning i foråret.

Grindsted: Til august næste år kan de to gymnasier i Tinghusgade være blevet til ét. Erhvervsgymnasiet Grindsted og Grindsted Gymnasium & HF er i gang med en fusionsundersøgelse, som skal give svar på, om det overhovedet er en god idé at fusionere.

For en fusion taler, at der de kommende år vil være færre unge at rekruttere, og at én, stor uddannelsesinstitution vil stå stærkere, når de unge skal vælge. Imod taler lovgivning, som lige nu betyder, at skolerne vil få en dårligere økonomi som én institution.

Bliver de to gymnasier til ét, kan det betyde, at elever og lærere skal fungere under ét tag, og at en af bygningerne skal sælges. Navnet bliver nyt, skolerne samles under én leder, og så er der kulturen, det lidt udefinerbare, som gør, at der i dag er forskel på de to gymnasier.

Det sidste er campusformand Jesper Dahlmann, der er direktør på erhvervsgymnasiet, ikke så bekymret for.

- Det er forskel på kulturen, men det er forskelle, der kan overvindes. Vi har samarbejdet tæt i ti år, og det er en stor fordel i den her proces. Vi kender hinanden rigtig godt, siger han.

Annonce
En fusion skal give os muligeder, vi ikke har i dag, for eksempel nye fagtilbud - til gavn for eleverne.

Jesper Dahlmann

Fakta på bordet

Jesper Dahlmann har i flere år været fortaler for en fusion, og han er derfor meget tilfreds med, at de to bestyrelser nu er med på at få undersøgt sagen nærmere. Derfor er gymnasierne i gang med at undersøge alt fra antal kvadratmeter, lærere, elever, tilskud og meget andet.

Netop fakta er afgørende for Gitte Vest Barkholt, rektor på GG.

- Der er en masse data, der skal afdækkes, og som skal vise, om en fusion kan betale sig, og om det overhovedet er en god idé. Vi ved ikke, hvor det her ender, siger hun.

Beslutning til foråret

Forventningen er, at de to bestyrelser i foråret træffer beslutning om en evt. fusion.

En af de store forhindringer lige nu er økonomi. Når to skoler går sammen, mister de efter fire år den ene skoles grundtilskud. Det vil ifølge Jesper Dahlmann dreje sig om cirka 1,5 millioner kroner i Grindsted. Han håber dog, at lovgiverne i Folketinget vil se på den del af sagen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce