Annonce
Billund

Gymnasiefusion i Grindsted rykker - måske - nærmere: Undersøgelse er i fuld gang

Grindsted Gymnasium & HF er større end Grindsted Erhvervsgymnasium og har ledig plads, efter at VUC lukkede ned. Arkivfoto
De to gymnasier i Tinghusgade er i gang med at undersøge, om en fusion vil være en god idé. Bestyrelserne træffer beslutning i foråret.
Annonce

Grindsted: Til august næste år kan de to gymnasier i Tinghusgade være blevet til ét. Erhvervsgymnasiet Grindsted og Grindsted Gymnasium & HF er i gang med en fusionsundersøgelse, som skal give svar på, om det overhovedet er en god idé at fusionere.

For en fusion taler, at der de kommende år vil være færre unge at rekruttere, og at én, stor uddannelsesinstitution vil stå stærkere, når de unge skal vælge. Imod taler lovgivning, som lige nu betyder, at skolerne vil få en dårligere økonomi som én institution.

Bliver de to gymnasier til ét, kan det betyde, at elever og lærere skal fungere under ét tag, og at en af bygningerne skal sælges. Navnet bliver nyt, skolerne samles under én leder, og så er der kulturen, det lidt udefinerbare, som gør, at der i dag er forskel på de to gymnasier.

Det sidste er campusformand Jesper Dahlmann, der er direktør på erhvervsgymnasiet, ikke så bekymret for.

- Det er forskel på kulturen, men det er forskelle, der kan overvindes. Vi har samarbejdet tæt i ti år, og det er en stor fordel i den her proces. Vi kender hinanden rigtig godt, siger han.

En fusion skal give os muligeder, vi ikke har i dag, for eksempel nye fagtilbud - til gavn for eleverne.

Jesper Dahlmann

Annonce

Fakta på bordet

Jesper Dahlmann har i flere år været fortaler for en fusion, og han er derfor meget tilfreds med, at de to bestyrelser nu er med på at få undersøgt sagen nærmere. Derfor er gymnasierne i gang med at undersøge alt fra antal kvadratmeter, lærere, elever, tilskud og meget andet.

Netop fakta er afgørende for Gitte Vest Barkholt, rektor på GG.

- Der er en masse data, der skal afdækkes, og som skal vise, om en fusion kan betale sig, og om det overhovedet er en god idé. Vi ved ikke, hvor det her ender, siger hun.

Annonce

Beslutning til foråret

Forventningen er, at de to bestyrelser i foråret træffer beslutning om en evt. fusion.

En af de store forhindringer lige nu er økonomi. Når to skoler går sammen, mister de efter fire år den ene skoles grundtilskud. Det vil ifølge Jesper Dahlmann dreje sig om cirka 1,5 millioner kroner i Grindsted. Han håber dog, at lovgiverne i Folketinget vil se på den del af sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Tanja har været sygemeldt med stress tre gange: - Jeg kan bedre holde til presset, når jeg arbejder hjemme

Kolding

Nyt forsøg i Kolding Kommune: Nu må Tanja og kollegaerne arbejde hjemme i op til tre dage om ugen

Trekantområdet

VB-træner Gâlcă efter oprykningen: En stor sejr for os alle

Annonce