Annonce
Billund

Gymnasielærer om fusionstanker: - Vi var godt klar over, at det ville komme

Det er vigtigt at bevare gode uddannelser i Grindsted, lyder det fra tillidsrepræsentanet på GG. Arkivfoto: Martin Ravn
På Grindsted Gymnasium & HF afventer lærerne, hvad fusionsundersøgelsen vil vise.

Grindsted: Lærerne på Erhvervsgymnasiet Grindsted og Grindsted Gymnasium & HF er blevet orienteret om den igangværende fusionsundersøgelse på et personalemøde efter sommerferien. Her var der ifølge Rikke Husted, der er tillidsrepræsentant for lærerne på Grindsted Gymnasium & HF, ingen panik at spore.

- Vi var godt klar over, at det ville komme. Men vi er selvfølgelig ikke interesseret i, at forholdene for os som undervisere bliver forringet, og vi er også noget optaget af at bevare den gode ånd, vi har på gymnasiet i dag, siger hun.

Annonce

Bevare uddannelse

Set i lyset af dystre fremtidsudsigter for små ungdomsuddannelser synes hun, at en eventuel fusion giver god mening:

- Det er vigtigt, at vi bevarer et godt uddannelsestilbud til de unge i Grindsted, selv om det er en lille by, så de unge ikke bliver nødt til at tage til større byer. Det gode ved det her er, at det ikke virker som en spareøvelse, men mere som en måde at bevare udbuddet i byen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce