Annonce
Aabenraa

Gymnasium arrangerer skattejagt for eleverne

Det er længe siden, eleverne på Aabenraa Statsskole har kunnet mødes og sidde tæt. Men skolen forsøger at aktivere de hjemsendte elever på forskellig vis. Arkivfoto Claus Thorsted
Aabenraa Statsskole forsøge at aktivere eleverne for at bevare deres tilknytning til skolen under nedlukningen. Elever opfordres til at tage billeder og deltage i skattejagt.
Annonce

AABENRAA: Har du set nogle laminerede QR-koder rundt om i kommunen den seneste uges tid, er der en forklaring. Det er Aabenraa Statsskole, der prøver at lokke de hjemsendte elever på skattejagt i den friske luft.

Hvis eleverne finder de ophængte koder, kan de scanne dem med deres mobiltelefoner og dermed få adgang til en hilsen fra statsskolens pedeller eller en lille video, hvor de kommer ind i dele af skolen, som de normalt ikke har adgang til.

Man må gerne scanne koden og følge med, selv om man ikke går på gymnasiet.

Rektor Lone Mailandt-Poulsen fortæller, at skolen også har holdt et fotoløb, hvor eleverne blev opfordret til at tage billeder af de omgivelser, de færdes i her under corona-epidemien.

- Vi vil gerne give eleverne mulighed for at lave noget, der har med skolen at gøre for at bevare følelsen af en tilknytning til skolen, fastslår hun.

Annonce

Trivsel

Gymnasieeleverne i Aabenraa har det overordnet set godt, mener Lone Mailandt-Poulsen.

- Elever, der har et behov, kan godt få lov til at møde ind og følge online-undervisningen på skolen. Vores studievejledere står også klar til at hjælpe, og de kan godt mærke, at der er flere, hvor det kniber med trivslen. I forvejen har vi jævnlige trivselssamtaler med hver enkelt elev, og det er vi fortsat med under nedlukningen, fortæller rektor.

- Jeg synes, at eleverne er gode til at sige til, hvis de har det skidt. Men de mangler helt klart noget socialt, og fagligt set mangler de at have deres lærer i nærheden.


Vores studievejledere står også klar til at hjælpe, og de kan godt mærke, at der er flere, hvor det kniber med trivslen.

Lone Mailandt-Poulsen, rektor på Aabenraa Statsskole
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce