Annonce
Sønderborg

Gymnasium går til filmen i fortælling om alkohol

Det Blå Gymnasium skal være med til at lave film om ungdomsuddannelsernes alkoholkultur. Her er blik fra årets studenterudklækning. Arkivfoto: Timo Battefeld
1. G'ere på Det Blå Gymnasium i Sønderborg skal være med til at lave film for at fremme en mindre alkoholfikseret festkultur.
Annonce

Sønderborg: Sammen med 26 andre gymnasier landet over kaster Det Blå Gymnasium sig nu over den landsdækkende filmkonkurrence "Drik mindre – oplev mere". Det er Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden, som står bag konkurrencen, der handler om at lave den bedste film med fokus på sloganet.

Baggrunden er, at danske unge drikker mere end unge i resten af Europa. Således har 32 procent af danske 15-16-årige været fulde minimum én gang i løbet af den seneste måned. Den andel er meget højere end det europæiske gennemsnit, som er på 13 procent. Undersøgelser viser, at hver fjerde elev på en ungdomsuddannelse synes, at alkohol fylder for meget på deres skole.

Frem til den 13. december holdes der workshops for over 6000 1.g-elever på de 27 gymnasier rundt om i landet. Her skal eleverne prøve kræfter med at idéudvikle, skrive manuskript, tegne storyboard, filme og redigere en kort kampagnefilm på en mobil eller iPad. Eleverne bliver desuden klædt på med viden om unge og alkohol, som skal danne baggrund for filmenes handling. Eleverne uploader de færdige film til www.lommefilm.dk, hvor de også kan gå ind og se hinandens film. Workshoppen afsluttes med, at eleverne stemmer om, hvilken af de mange film, der skal repræsentere netop deres gymnasium i den videre konkurrence.

Konkurrencens bedste film kåres i sidste ende af en jury, og vindergymnasiet bliver belønnet med en alkoholfri morgenfest for hele skolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce