Annonce
Sønderborg

Gymnasium går til filmen i fortælling om alkohol

Det Blå Gymnasium skal være med til at lave film om ungdomsuddannelsernes alkoholkultur. Her er blik fra årets studenterudklækning. Arkivfoto: Timo Battefeld
1. G'ere på Det Blå Gymnasium i Sønderborg skal være med til at lave film for at fremme en mindre alkoholfikseret festkultur.

Sønderborg: Sammen med 26 andre gymnasier landet over kaster Det Blå Gymnasium sig nu over den landsdækkende filmkonkurrence "Drik mindre – oplev mere". Det er Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden, som står bag konkurrencen, der handler om at lave den bedste film med fokus på sloganet.

Baggrunden er, at danske unge drikker mere end unge i resten af Europa. Således har 32 procent af danske 15-16-årige været fulde minimum én gang i løbet af den seneste måned. Den andel er meget højere end det europæiske gennemsnit, som er på 13 procent. Undersøgelser viser, at hver fjerde elev på en ungdomsuddannelse synes, at alkohol fylder for meget på deres skole.

Frem til den 13. december holdes der workshops for over 6000 1.g-elever på de 27 gymnasier rundt om i landet. Her skal eleverne prøve kræfter med at idéudvikle, skrive manuskript, tegne storyboard, filme og redigere en kort kampagnefilm på en mobil eller iPad. Eleverne bliver desuden klædt på med viden om unge og alkohol, som skal danne baggrund for filmenes handling. Eleverne uploader de færdige film til www.lommefilm.dk, hvor de også kan gå ind og se hinandens film. Workshoppen afsluttes med, at eleverne stemmer om, hvilken af de mange film, der skal repræsentere netop deres gymnasium i den videre konkurrence.

Konkurrencens bedste film kåres i sidste ende af en jury, og vindergymnasiet bliver belønnet med en alkoholfri morgenfest for hele skolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce