Annonce
Sønderborg

Gymnasium ramt af tilbagegang: Opretter færre klasser og fyrer undervisere

Fremover bliver der længere mellem nyudklækkede studenter i Sønderborg. Trist og ærgerligt, mener rektor for Sønderborg Statsskole, Ole Kamp Hansen. Arkivfoto: Timo Battlefeld
Færre elever vælger at gå på gymnasiet. Også byens ældste gymnasium, Sønderborg Statsskole, har udsigt til et mærkbart lavere elevtal næste skoleår, og nu står ni undervisere til en fyreseddel.

Sønderborg: Når det ringer ind til time efter sommerferien, så bliver der færre elever på skolebænken hos Sønderborg Statsskole.

- Vi havde forventet færre elever, fordi der bliver færre 15-16-årige i Sønderborg, men vi kan også se, at faldet på STX-området er blevet noget større end forventet, siger rektor Ole Kamp Hansen.

Helt konkret står byens ældste gymnasium til at kunne byde velkommen til 191 STX-elever mod 242 i 2020.

Annonce

Det giver altså 51 færre elever på den almindelige gymnasieuddannelse (STX). Samtidig står man til en fremgang på 10 elever på den toårige HF-uddannelse.


Vi skal tilpasse personalet, så det svarer til antallet af klasser, og der har jeg konkret i sidste uge varslet ni fyringer på området

Rektor Ole Kamp Hansen


For Sønderborg Statsskole bliver konsekvenserne, at man til næste skoleår opretter én ny klasse færre end forventet, så der fremover bliver syv STX-klasser.

Da man til sommer dimitterer ti 3.G-klasser, betyder det reelt, at Sønderborg Statsskole skal undervise tre klasser færre.

Behov for færre undervisere

Derfor er der brug for færre undervisere til næste skoleår.

- Vi skal tilpasse personalet, så det svarer til antallet af klasser, og der har jeg konkret i sidste uge varslet ni fyringer på området, siger Ole Kamp Hansen og fortæller, at man særligt bliver ramt af for mange ressourcer i fagene tysk og matematik.

- Det er med stor beklagelse og forbundet med stor tristhed fra min side og fra hele skolens side, at vi skal sige farvel til ni dygtige og vellidte kollegaer, siger han.

Selvom de lavere elevtal får mærkbare konsekvenser hos Sønderborg Statsskole, så er gymnasiet ikke alene om at være ramt af nedgang.

Også hos Teknisk Gymnasium Sønderborg og Alssundgymnasiet er der udsigt til færre elever, og sidstnævnte forventer også at måtte reducere antallet af nye klasser.

- Selvfølgelig er vi ikke tilfredse (med udviklingen, red.), men der er noget, der ligger ude af vores hænder her. Vi bor i en region, hvor der bliver færre og færre unge mennesker. Det er rigtig ærgerligt, for det er jo fødekæden til de videregående uddannelser, og på den lange bane er det en fødekæde til, at vi får nogle veluddannede unge mennesker tilbage til Sønderborg og til Syddanmark. Så det er en trist udvikling, og jeg er heller ikke tilfreds med, at vi får færre elever end forventet. Det skal vi have kigget ind i og set, om vi kan gøre noget anderledes, siger statsskolens rektor Ole Kamp Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce