Annonce
Vejen

Gymnaster til World Games i Abu Dhabi

Den danske gymnastikstrup, der om en uge rejser til Abu Dhabi for at deltage i Special Olympics World Summer Games, består af fra venstre: Nina Hviid Jessen, hjælper, Carina Andersen, Holsted UGF, Trine Lyngsø, træner, Malene Bundgaard Madsen, Holsted UGF, Trine Rørbøk Larsen, Job og Aktiv, Fyn, og Hanne Møller Hansen, træner,Job og aktiv, Fyn. Foto: Trine Lyngsø

Trine Lyngsø, Holsted, er landstræner for de danske gymnaster. Tre af hendes "gamle" gymnaster fra HUGF er udtaget.

HOLSTED: Den 22. februar blev fire gymnaster her iblandt tre fra Holsted UGF udtaget til Speciel Olympics World Games i Abu Dhabi 2019.

Anette Svejstrup fra Parasport Danmark overrakte gymnasterne beskeden, da der var fællestræning i Medius, fortæller holdets leder, Trine Lyngsø, Holsted.

- World games holdes fra den 8. til den 22. marts. Jeg er så heldig at skulle med som landstræner sammen med Hanne Møller Hansen fra Job og Aktiv, Fyn.

- Det bliver helt vildt, siger Trine Lyngsø.

Danmark deltager med 123 personer i 10 idrætter - 87 idrætsudøvere, 26 trænere, 1 hjælper, 1 læge, 4 mediefolk fra TV Glad, 2 kommunikationsansvarlige og 2 ledere fra Parasport Danmark.

Ved stævnet i Abu Dhabi er 24 idrætter repræsenteret. Der er 7.000 atleter, 3.000 trænere og 20.000 frivillige fra 177 lande. Desuden ventes der 500.000 tilskuere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce