Annonce
Varde

Gymnastikforening: Der er brug for en ekstra hal i Varde

Jane Locht står, hvor hun ønsker, at fritidscentret bliver udbygget med en hal 3. Hun mener ikke, at foreningen kan have børnegymnastik i haller udenfor Varde by, så uden hal 3 vil der blive færre gymnastikhold. Foto: Martin Ravn
Varde Gymnastikforening mangler plads, hvis ikke der bliver bygget en ny hal ved fritidscentret, når Brorsonskolens gymnastiksale forsvinder, fortæller formand. Politiker forstår problematikken, men påpeger, at kommunen samlet set har meget halkapacitet.
Annonce

Varde: Allerede i dag er hallerne i Varde by godt optaget, ifølge Varde Gymnastikforening. Derfor er der udsigt til, at foreningen om få år må skære ned på antallet af hold.

Brorsonskolen skal nemlig rives ned og erstattes af Frelloskolen ved fritidscentret. Her kommer der en multisal, og der har også været snak om en hal 3 til Varde Fritidscenter - men indtil videre er det blevet ved netop snakken.

- I dag har Brorsonskolen en festsal og to gymnastiksale. Alle skolens arrangementer er i festsalen. Hvis vi skal deles om det lokale (den nye multisal på Frelloskolen) - os, taekwondo, herremotion og skolen - så kan jeg godt tælle, hvor mange aflysninger vi minimum får, siger Jane Locht, formand for Varde Gymnastikforening.

Derfor ønsker Varde Gymnastikforening, at politikerne skyder penge i en ny hal 3.

Gymnastikforeningens udfordringer

Ifølge Jane Locht står gymnastikforeningen med disse udfordringer, hvis der ikke bygges en hal 3, når Brorsonskolen rives ned:

  • Der vil være så stor efterspørgsel på Frelloskolens nye multisal, at det kan blive svært at have børnehold her.
  • Der er optaget i byens andre haller, så det er ikke muligt at flytte børnegymnastikken på Brorsonskolen til andre haller.
  • Hvis Frelloskolen skal bruge fritidscentrets haller mere i dagtimerne, så kan Varde Gymnastikforening risikere, at seniorgymnasterne mister deres haltid.
  • Uden en hal 3 kan Varde Gymnastikforening fortsat ikke holde store stævner.
Annonce

Stor kapacitet

Det er der ikke udsigt til. Mads Sørensen (V), formand for kultur og fritid, fortæller, at der ikke er fundet penge til en hal 3, og at der ikke blev fremsat noget ønske om at finde pengene ved de seneste budgetforhandlinger. Underforstået siger han altså, at der ikke er et stort politisk ønske om at bygge en ny hal i Varde.

Han kan godt forstå, at Varde Gymnastikforening står med nogle udfordringer uden en ny hal 3. Men han påpeger samtidig, at der er meget god halkapacitet i Varde Kommune sammenlignet med andre kommuner. Det bekræfter tal fra facilitetsdatabasen.dk.

Annonce

Kan ikke bruges til noget i Varde

Jane Locht giver ikke meget for Mads Sørensens argument.

- Vi har rigtig mange haltimer. Det er rigtig nok. Men hvis hallen i Nordenskov står fri torsdag aften, så tæller det som frie haltimer i Varde Kommune. Men hvis Alslev mangler haltimer, så vil de aldrig komme til Nordenskov. Geografisk ligger hallerne for langt fra hinanden, siger hun.

Hun fortæller, at Varde Gymnastikforening ikke er interesseret i at oprette hold udenfor Varde by. Varde Gymnasiums idrætshal er heller ikke en mulighed på grund af økonomi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce