Annonce
Esbjerg

Gymnastikforeningen Hermod skal finde en ny formand

Esbjerg: Gymnastikforeningen Hermod skal vælge ny formand på generalforsamlingen torsdag den 29. august klokken 20.00 i mødelokalet i Blue Water Dokken. Da den tidligere formand, Mai Enghave, ved sæsonslutningen meddelte, at hun ikke fortsatte på posten, blev Kristian Jensen konstitueret som formand, men hverken han eller nogen af de øvrige bestyrelsesmedlemmer ønsker at blive formand, selv om det kun drejer sig om et enkelt år. I det nye nummer af Hermod Nyt skriver Kristian Jensen dog: Siden Mais beslutning om at stoppe har bestyrelsen været i gang med at finde en god kandidat, som jeg håber, at generalforsamlingen vil stemme ind på posten som formand.

Mai Enghave har været formand ad to omgange og tilsammen i en 12-13 år, og hun har været medlem, siden hun var to år, da hendes afdøde mor, Laila Enghave, tog Mai med til gymnastik. Mai har ydet en meget stor indsats for Hermod og blev i januar 2018 kåret til årets idrætsleder i Esbjerg Kommune, hvor hun efterfølgende ved den årlige idrætsfest i Musikhuset fik overrakt Eskilstunapokalen.

Mai stopper heller ikke med sin indsats i Hermod, men fortsætter som instruktør på holdet Puls og Styrke.

Hermod, som blev stiftet i 1905, har i dag omkring 650 medlemmer. Den nye sæson begynder 2. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Vejen

Tv-gudstjeneste: Helt ok med lidt snyd

Annonce