Annonce
Kolding

Gymnastikforeningen knækker cancer

KIF Gymnastik & Spring samler i uge 43 endnu engang ind til Knæk Cancer. PR-foto

Kolding: I forbindelse med den landsdækkende Knæk Cancer i uge 43, bakker KIF Gymnastik & Spring igen op og indsamler penge til det velgørende formål. Det er fjerde år i træk, at KIF Gymnastik & Spring samler ind; de foregående år har foreningen indsamlet 37.201 kroner.

- Vi kender alle en eller flere, der har været ramt eller lige nu er ramt af cancer. Vi vil derfor gerne være med til at samle penge sammen, som kan bruges til ny forskning og nye behandlingsmuligheder, lyder det fra foreningen i en pressemeddelelse.

Pengene samles ind via forældre- og bedsteforældretræning på alle børnehold, hvor hver forælder/bedsteforælder betaler 20 kroner for at deltage. Ugen slutter med et stort zumbaevent, hvor hele deltagergebyret går til Knæk Cancer. Samtidig doner Sydbank arena fem kroner pr. solgt "dagens ret".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce