Annonce
Tarm

Gymnastikfotograf må undvære opvisningerne på grund af corona: - Jeg glæder mig til at fotografere dem igen

Gudrun Clausen er kunstinteresseret og ville invitere den fynske billedhugger Keld Moseholm Jørgensen på middag, hvis hun havde frit valg mellem alle verdens kunstnere. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Gennem hele foråret vender Gudrun Clausen normalt linsen mod gymnaster rundt i områdets gymnastiksale og haller. Det har coronaudbruddet dog sat en foreløbig stopper for, derfor vil hun i stedet bruge tiden på at få lavet en bog med billeder fra hendes og hendes mand Anker Clausens seneste rejse til Australien. Den tidligere efterskolelærer ville allerhelst synge ”Der er så meget, der kan trykke” på en karaokebar flankeret af en masse efterskoleelever.

En god søndag for mig er en dag, hvor vi kan nyde vores børn og svigerbørn i deres aktiviteter rundt omkring. Når der er mulighed for det, vil vi gå en dejlig tur ved fjorden, hvorefter vi vil tage hjem og hygge med snak, spil og lidt godt at spise.

Hvis jeg får en udenbys gæst på besøg, så vil jeg helt klart vise vedkommende området omkring Skjern Enge. Derfra vil vi tage videre til Dejbjerglund Efterskole, som er et helt fantastisk sted med aktive unge mennesker og engagerede medarbejdere. Herfra går turen videre op over Dejbjerg Hede, hvor vi vil drikke den medbragte kaffe med et kig ud over fjorden. Slutteligt vil vi vandre en tur her ved Skaven Strand, hvor vi kan sidde og nyde udsigten over fjorden med et glas kold hvidvin.

Mit seneste besøg i en kirke var i Christianskirken, der er en kirke i byen Klaksvík på Færøerne. Den hører til Folkekirken og blev indviet i 1963. Kirken er viet til minde om de færøske fiskere, der døde på havet under den anden Verdenskrig. Kirken har omkring 1.000 siddepladser og er helt fantastisk smuk. Besøget var arrangeret af vores dejlige venner på Færøerne, som stolt viste deres kultur frem.

Annonce
Hvis jeg ud af det blå vinder 50.000 kroner til en drømmerejse,så ville jeg leje en autocamper og starte en ”højre-venstre-tur” rundt i hele Europa. Det skulle selvfølgelig være sammen med min helt fantastiske ”chauffør,” Anker.

Gudrun Clausen, indehaver af Skaven Foto

Hvis jeg bliver bedt om at vælge en sang på en karaokebar, så skal det være ”Livstræets krone” (Der er så meget, der kan trykke, red.), som jeg kunne ønske at synge sammen med et helt hold efterskoleelever. Den har afsluttet mange fantastiske oplevelser med eleverne på Dejbjerglund Efterskole, som var vores hjem i 19 år.

Hvis jeg ud af det blå vinder 50.000 kroner til en drømmerejse, så ville jeg leje en autocamper og starte en ”højre-venstre-tur” rundt i hele Europa. Det skulle selvfølgelig være sammen med min helt fantastiske ”chauffør,” Anker.

Hvis jeg kunne få en middagsaftale med en kunstner, så skulle det være Keld Moseholm Jørgensen, der er en dansk billedhugger bosat i Faaborg på Sydfyn. Keld Moseholm arbejder med den naturalistiske skulptur, især kvindefiguren og børn. Dels har han siden begyndelsen af 1980’erne arbejdet med en helt anden slags skulptur, hvor små tykke mandstumlinger boltrer sig på forskellig vis.

Det irriterer mig helt vildt, når jeg møder egoisme og smålighed.

Min stærke side, når jeg selv skal sige det, er at være med til at udvikle fællesskaber og støtte frivilligt arbejde.

Og min svage side er, når jeg tror jeg kan klare mere i døgnet, end jeg kan. Jeg vil jo nødigt gå glip af mødet med dejlige mennesker, et godt grin og fælles oplevelser.

I næste uge ser jeg frem til, at vi finder løsninger i forhold til at tage hånd omkring hinanden, familie, naboer og hvem, der måtte have hjælp behov. Jeg ser desuden frem til at få færdiggjort en bog med billeder fra vores rejse ”Down Under”, nu der er dømt hjemmetid. Fotograferingen af alle gymnaster og instruktører er jo lige blevet udsat på ubestemt tid, men det kommer igen, og jeg glæder mig til at fotografere dem igen.

GUDRUN CLAUSEN

Alder: 64 år

Privat: Gift med Anker Clausen, der er tidligere forstander på Dejbjerglund Efterskole. Sammen har de tre børn og et barnebarn

Profession: Fotograf og indehaver af Skaven Foto

Bopæl: Skaven

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce