Annonce
Nordtyskland

Håb: Universitetshospital tester medicin mod corona, og den virker

Endnu er medicamentet ikke godkendt og må kun anvendes i ekstreme nødstilfælde. Foto: Colourbox.

KIEL: Er det mirakelmidlet mod coronavirus? Remdesivir hedder det medikament, der skal stoppe formeringen af virus hos smittede. Og det synes at virke. Det mener professor Stefan Schreiber, der arbejder med at bekæmpe coronavirus på universitetshospitalet i Kiel.

- Vi har anvendt medikamentet på fem personer. Alle fem har det rigtig godt, fortæller Stefan Schreiber.

Sammen med kolleger i Hamborg, München og Düsseldorf samt 50 andre centre i hele verden deltager klinikken i Kiel i en undersøgelse på vegne af den amerikanske medicinalkoncern Gilead, der oprindelig udviklede Remdesivir som et middel mod Ebola. Meget eller forholdsvis syge patienter kan frivilligt deltage i eksperimentet.

Endnu udløser resultaterne hos de fem patienter i Kiel kun et første, svagt håb. Antallet af behandlede patienter er for beskedent til en videnskabelig konklusion.

Remdesivir er endnu ikke godkendt som lægemiddel nogen steder i verden og må derfor kun anvendes i undtagelsestilfælde, når en patient befinder sig i kritisk tilstand, hvor der ikke er udsigt til succes med etablerede behandlingsmetoder. Men fordi den slags tilfælde optræder stadig hyppigere over hele verden, er det svært at få fat på remdesivir. Sygehusene i Tyskland har dog fået stoffet leveret direkte fra producenten.

Lægerne forventer at kunne drage endegyldige konklusioner i løbet af tre måneder. Dermed kan præparatet blive endelig godkendt i efteråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce