Annonce
Sønderborg

Håber på 15.000: Over 9000 tilmeldte til Royal Run i Sønderborg

Der vil være kongelig deltagelse i fire af de fem løbsbyer i 2020. Kronprinsen løber som det første sted med i Sønderborg. Arkivfoto: Lars Møller
Tirsdag blev der åbnet for tilmelding til Royal Run i Sønderborg. Efter kun 3,5 time havde næsten 9000 meldt sig til løbet i Sønderborg.
Annonce

Sønderborg: Kronprins Frederik er klar til at løbe i spidsen for flere tusinde løbere, når Royal Run Sønderjylland foregår anden pinsedag den 1. juni 2020. Og flere tusinde løbere er klar til at bakke op om løbet. Der blev åbnet for tilmeldingerne tirsdag klokken 12, og efter 3,5 time var der tilmeldt knap 9000 mennesker til løbet i Sønderborg. Løbet foregår i fem byer den samme dag, og Sønderborg havde flest tilmeldinger tirsdag eftermiddag. I alt var der tilmeldt over 23.000 til de fem Royal Run-løb.

I Sønderjylland er det foreningen Sport Event Syd, der står for at arrangere løbet. Her havde eventmanager Per Hussmann tirsdag morgen en forventning om 3000 tilmeldinger den første dag.

- Vi havde ikke forventning om, at så mange ville melde sig til den første dag. Vi havde fornemmet en stor interesse, men at den er så stor, det er overvældende. Vi er super tilfredse og har hænderne op over hovedet, siger Per Hussmann.

Foreningen havde sat en grænse på 11.000 deltagere i Sønderborg, men den er nu sat op til 15.000 deltagere.

- Det vigtigste er, at alle kan få lov til at være med. Det ville være ærgerligt at sige nej til nogle, siger Per Hussmann.

Royal Run

Over 82.000 var tilmeldt Royal Run 2019. Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Her var 70.575 tilmeldt i Danmarks fem største byer. Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet, i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund.
Annonce

500 frivillige

Royal Run foregår i Sønderborg, Aalborg, Odense, København og Bornholm. Der er ruter på en mil (1,6 kilometer), fem kilometer og ti kilometer. Man kan vælge at gå eller løbe distancerne. Løbet i Sønderborg vil være i tidsrummet klokken 10.00-17.00, og kronprinsen løber med på 1,6 kilometerruten.

- Vi offentliggør ruterne i begyndelsen af det nye år, men det kommer til at være meget centralt i Sønderborg, siger Per Hussmann.

Sport Event Syd er en forening, der har til formål at udvikle Sønderjylland ved hjælp af sporten. Foreningen skal tiltrække og stå for større arrangementer. Til Royal Run bliver der brug for omkring 500 frivillige.

- Vi er i kontakt med frivillige fra foreninger, men vi skal i kontakt med endnu flere. Vi håber, de vil hjælpe for at skabe den her fest i Sønderjylland.

Man kan kontakte Sport Event Syd, hvis man vil være frivillig i Sønderborg eller stå for underholdning langs ruten på løbsdagen den 1. juni 2020.

Tirsdag klokken 17 var der over 9300 tilmeldte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Provinsens kræftramte børn kan blive tvunget til København: Politikere og overlæge er rystede

Annonce