Annonce
Aabenraa

Håber på genvalg: 23 af dem er klar til en ny tørn

Sådan så det nuværende byråd ud, da det lige var tiltrådt i 2018. Indsat Christian Panbo. Godt toethalvt år inde i valgperioden er 23 af medlemmer klar til at forsøge at sikre sig endnu en periode. Og måske kommer der endnu et par stykker til. SF's Michael Christensen (første række nummer to fra venstre) er nemlig bestemt ikke træt af byrådsarbejdet, men han har besluttet sig for ikke melde ud før partiets generalforsamling til marts, hvor kandidaterne opstilles. Foto: Lene Esthave
Vælgerne ved næste års kommunalvalg vil kunne genkende mange navne på stemmesedlen. 23 af de nuværende byrådsmedlemmer har nemlig allerede besluttet sig for at genopstille, mens et par stykker er i tænkeboks. Kun fire forlader helt sikkert lokalpolitikken.

Aabenraa: Hvordan skal Aabenraa Kommune drives? Og vores lokale skattekroner forvaltes?

Til november næste år skal vi i stemmeboksen og sætte det hold, der fra 1. januar 2021 og fire år frem skal tegne kommunens politisk, og de lokale partiforeninger er allerede nu begyndt at røre på sig.

I næste måned holder Dansk Folkeparti som det første af de syv partier, der i dag er repræsenteret i byrådet, opstillingsmøde, og i november følger Socialdemokratiet og Venstre efter.

Annonce

JydskeVestkysten har på den baggrund haft kontakt til 30 af de 31 nuværende byrådspolitikere. Enhedslisten står lige nu i et vadested, efter at Jens Bundgaard Nielsen fornylig afgik ved døden, og hans afløser - Gert Nordklitgaard - af helbredsmæssige årsager har bedt om at blive fritaget for opgaven. Det forventes, at det bliver Lene Dalsgaard, men det er ikke officielt på plads endnu.

Men de i seks øvrige partier tegner alt til, at der bliver masser af velkendte navne på kandidatlisterne.

Kun Socialdemokratiets Kim Brandt har ikke ønsket at svare på spørgsmålet "Genopstiller du ved næste års kommunalvalg?" - resten af de 29 har meldt tilbage. Og status lige nu er, at 23 genopstiller, fire stopper, mens de to sidste stadig er i tænkeboks.

Det er rettidig omhu

Fra Venstre er næsten hele byrådsgruppen klar til at tage en ny tørn. Kun Bent Sørensen takker af.

- Ved denne periodes afslutning har jeg haft 12 gode og spændende år i byrådet. Jeg har såmænd mange ting, jeg gerne vil påvirke endnu, men jeg synes, det er rettidig omhu at give muligheden til den næste, forklarer næstformanden i social- og sundhedsudvalget og understreger, at selv om han allerede nu melder ud, at han ikke genopstiller, så har han ikke tænkt sig at ligge på den lade side det næste halvandet år.

Annonce

Det er tid til at studere

Også en anden af veteranerne, Socialdemokratiets Povl Kylling Petersen, er i gang med sin sidste periode. Det har han for længst meldt ud, og han kan følges ud af døren til byrådssalen med partiets yngste byrådsmedlem.

Jonas Haase var landets yngste byrådsmedlem, da han blev valgt ind i 2017. Nu er han blevet 20 år og skal videre for at læse, så det bliver i denne omgang kun til en enkelt periode i byrådet for den unge socialdemokrat. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Jonas Haase var i gang med 2.g., da han som bare 18-årig blev landets yngste byrådsmedlem, og nu lægger den unge politiker an til at læse videre.

- Da jeg håber at blive optaget på Københavns Universitet næste sommer, går det ikke, at jeg tager en periode mere - der er begrænsninger for, hvor mange sabbatår man kan tage, som han forklarer og siger videre, at han selv synes, han har været tro mod sine vælgere ved at blive siddende hele valgperioden ud, selv om det har krævet, at han har taget to sabbatår:

- Men arbejdet i byrådet har også givet mig utrolig meget personlig og faglig udvikling.

Også Dansk Folkeparties Jane Thorgeirsson har besluttet sig for ikke at genopstille, mens Kurt Andresen fra Slesvigsk Parti og SF's enlige medlem, Michael Christensen, ikke har taget stilling endnu. Og de har lidt tid til at tænke, for begge partier har først deres opstillingsmøder til foråret.


De genopstiller

Venstre: Thomas Andresen, Kirsten Nørgård Christensen, Lars Kristensen, Eivind Underbjerg Hansen, Carina Underbjerg Hansen, Philip Tietje, Jens Wistoft, Søren Frederiksen, Thomas Juhl og Ditte Vennits Nielsen.

Dansk Folkeparti: Ejler Schütt, Arne Leyh Petersen, Jette Julius Kristiansen og Ida Smed.

Slesvigsk Parti: Erwin Andresen.

Konservative: Rasmus Elkjær Larsen og Jan Riber Jakobsen.

Socialdemokratiet: Erik Uldall Hansen, Christian Panbo, Karsten Meyer Olesen, Signe Bekker Dhiman, Dorrit Knudsen og Egon Madsen.


Arbejdet i byrådet har også givet mig utrolig meget personlig og faglig udvikling.

Jonas Haase, Socialdemokratiet


Annonce
Aabenraa For abonnenter

Læser undrer sig: Hvorfor bygger man nyt for 13 millioner kroner på losseplads, der skal lukke?

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Ligeglad med dagbøder på en million: Tre mands kamp om et elkabel går nu ind i sit tredje år

Esbjerg For abonnenter

Eksperter anbefalede specialklasse til Wibekes søn - alligevel endte han i en almindelig folkeskoleklasse: - De kunne ligeså godt have sat ham i et bur

Alarm 112

19-årig har mistet livet: Kørte ind i betonpille under viadukt

Esbjerg

Coop ruster sig inden ny konkurrent kommer: Vil jævne moderne Fakta-butik og bygge ny discount-spydspids

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nej tak til fjernvarmepligt

Navne

Phønix-direktør fylder 60: Paul Erik er ivrig helårsbader

Erhverv For abonnenter

Pizzeria havde ingen penge og skyldte 1,4 millioner kroner: Direktør har nu fået tre års konkurskarantæne

Enkelte ansatte er blevet fyret efter krav om coronapas på job

Haderslev

Is hele året på Torvet: John ismand dropper efterlønnen

Kolding For abonnenter

Helle har ikke set sin nu afdøde biologiske far, siden hun var fem år gammel: Et opslag på Facebook bragte hende tættere på ham end nogensinde før

Esbjerg

Kommunen får Ribe Biogas til at justere produktionen: - Godt at borgere reagerer på gener

Annonce