Annonce
Sønderborg

Håbet blev knust i anden halvleg

SØNDERBORG: FC Sønderborg spillede søndags 2-4 på hjemmebane mod Esbjerg fB.

- Selvom vi tabte, var det faktisk en god kamp med en masse gode individuelle præstationer fra spillerne, lyder det fra cheftræner Olav Jessen.

Første halvleg så også lovende ud, og det sønderjyske hold skabte en masse chancer. Det var desværre bare ikke nok.

- De scorede på de rigtige tidspunkter, og det gjorde vi jo så ikke, kommer det fra cheftræneren.

Vestjyderne kunne efter 25 minutter se sig selv i føringen, da de scorede på et straffespark til 1-0.

Resultatet fortsatte på samme måde ind i pausen, og blev først udlignet i anden halvleg, da der efter få minutter blev sat en bold i de vestjyske modstanderes mål.

Men få minutter efter pausen blev det alsiske holds bedste spiller skadet, og måtte side ude resten af kampen.

I starten bølgede det frem og tilbage på banen med et mål fra udebaneholdet til 2-1, og en hurtigt udligning tilbage til 2-2.

Men det vestjyske hold kom hurtigt igen, satte scoren op på 3-2, og lukkede efterfølgende kampen 4-2.

FC Sønderborg - Esbjerg fB: 2-4 (0-1)

Fodbold, Jyllandsserien, Herrer.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce