Annonce
Navne

Jørgen nåede lige at læse om sig selv i avisen: Nu er han død

Jørgen Schmidt Lund, Skodborg, døde fredag eftermiddag. Få timer før havde han fået læst artiklen om sit æresmedlemskab i Hjemstavnsforeningen her fra avisen højt. Foto: Steen Rasmussen
Lægerne havde stillet med to, tre måneder i udsigt, men sådan gik det langtfra for den 84-årige, som var nykåret æresmedlem i Skodborg.

SKODBORG: - Lægerne har givet mig to, tre måneder, så det er jo en dødsdom, men jeg har da tænkt mig at blive her så længe som muligt.

Jørgen Schmidt Lund, der tidligere på ugen blev hædret som æresmedlem af Skodborg Hjemstavnsforening efter 54 års tro tjeneste, virkede langtfra som døende, da JV onsdag eftermiddag besøgte ham i hjemmet i Skodborg.

Lægerne mente da også, at han havde to, tre måneder tilbage af livet, og det håbede han også selv på med den tilføjelse "Jeg bliver gerne lidt længere."

Annonce

Men det var ønsketænkning, skulle det vise sig. Fredag eftermiddag cirka kl. 15 - få timen efter avisen var på gaden med artiklen om hans æresmedlemskab og om hans kræftsygdom, som han og familien talte åbent om - døde han omgivet af sine nærmeste.

- Om formiddagen læste vi artiklen fra JydskeVestkysten højt for ham, og om eftermiddagen sov han stille ind, fortæller hans datter, Jette, der havde orlov for at hjælpe med at pleje sin far i den sidste tid.

Agnes og Jørgen Schmidt Lund, der blev gift i 1965, drev som tredje led i slægten Lauenborggård i Fårkrog mellem Skodborg og Vamdrup med kreaturer og kartofler i en årrække. Han engagerede sig blandt andet i kartoffelbranchen og landboforeningen.

Politik havde hans hans interesse. Han var i sin tid formand for Venstres Ungdom på Rødding-egnen, som dengang havde 1.000 medlemmer. Siden blev han formand for Skodborg Venstre og var opstillet en enkelt gang til sognerådet, uden der skete noget ved det.

Lund var tæt på begivenhederne op til den første kommunesammenlægning i 1970, hvor borgerne i Skodborg Sogn stemte om, om de ville med i Rødding Kommune eller Vejen Kommune. Flertallet stemte på Vejen, men Lund, der dengang boede i Skudstrup, holdt på Rødding.

- Det var ikke populært i Skudstrup, men jeg holdt på, at al vores samarbejde gik mod Rødding. I øvrigt skal man jo stå ved det, man mener, men det gav nogle klø dengang. Og så var det det. Og det endte jo med, at et flertal i sognerådet overhørte afstemningen og gik med Rødding. Det var fint. Jeg er jo 110 procent sønderjyde, sagde han til avisen i går.

Jørgen Schmidt Lund begraves fra Skodborg Kirke. Han har bestemt at han vil herfra til lyden af salmerne Du som har tændt millioner af stjerner, Se nu stiger solen og Nu går solen sin vej.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald i Syd- og Sønderjylland

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Brand i bygning på Fanø

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Søsteren hjalp med at kurere Irenes leukæmi: - Hun har reddet mit liv

Tønder For abonnenter

Nis og Camilla gik i Luksusfælden med en gæld på 222.000 kroner: - Vi vidste, at de ville tage bilen

Esbjerg

Fanø 'rammes' af kritisk olieudslip: Du kan følge øvelsen fra første række

Esbjerg For abonnenter

Politikerne tøver med udstykning i Andrup: Nervøse ved udsigt til oversvømmelse af nyt boligområde

Aabenraa

Politistation bliver snart forladt: Usikkert om den skal sælges

Sydjylland For abonnenter

'Væmmes ved sådan nogle som dig': Mustafa hjælper unge muslimer med at flygte hjemmefra - nu får han dagligt hadbeskeder

Navne For abonnenter

Begravelser og bisættelser i Syd- og Sønderjylland

Sydjylland

Følg med her: Brand i bygning på Fanø

Aabenraa For abonnenter

Daniela droppede jobbet som speditør med stress og jag: Nu går hun glad på job i hjemmeplejen

Danmark

Hun så sin konto gå i nul, mens hun talte i telefon med svindleren

Esbjerg For abonnenter

Havnearbejdere strammer skruen: Blokade om undervandsbåd lammer Esbjerg Havn

Esbjerg For abonnenter

Politikere splittede i stor sag om 132 nye lejligheder i Gl. Gjesing: Borgerligt flertal gennemtrumfer nybyggeri

Esbjerg For abonnenter

Software fra Danmarks største it-firma kan ende i blodig krig: Sagen har forbindelse til familieselskab i Esbjerg

Annonce