Annonce
Aabenraa

Håbet lever: Nu vil borgmesteren have sin folkefest

Statsminister Mette Frederiksen (S) indviede sidste år Genforeningsparken, men den store folkefest mangler stadig, ligesom dronningen endnu ikke har været forbi som ellers planlagt. Begge dele rettes der forhåbentlig op på i weekenden 12.-13. juni. Arkivfoto: Søren Gylling
Borgmester Thomas Andresen tror, folkefesten i Genforeningsparken nu endelig kan blive til noget efter nye genåbningsplan. Kultur- og fritidschef vil dog gerne lige se de detaljerede retningslinjer, inden han tør love noget.

Aabenraa: Genforeningsparken foran Folkehjem skulle være indviet med et brag af en fest 30. maj sidste år. Den spændte coronaen som bekendt ben for.

Men drømmen om en folkefest lever stadig, datoen hedder nu bare 12. juni i år, og med tirsdagens genåbningsplan er borgmester Thomas Andresen (V) optimist.

- Vi bliver skubbet i den rigtige retning af det her. Det er mere og mere sandsynligt, at det vil kunne gennemføres fuldt ud med alt, hvad dertil hører, siger han og nævner koncert med Folkeklubben og EM-fodbold på storskærm.

Annonce

Den aften spiller Danmark i Parken mod Finland.

De nye regler for udendørs arrangementer, der gælder fra 21. maj, giver mulighed for et stående publikum på op til 2000. Der vil være krav om coronapas, ligesom deltagerne skal deles op i sektioner på 200.

Måske mange benspænd

Det er de overordnede rammer, men der vil følge yderligere detaljer, og dem vil Aabenraa Kommunes kultur- og fritidschef, Mads Stendorf, gerne lige se, inden han tør lov folkefest for fuld skrue.

- Det, alle afventer lige nu, er de detaljerede retningslinjer. Jeg vil tro, de kommer allerede onsdag, og så sætter vi os i forvaltningen ned og ser, på hvad kan lade sig gøre, og hvad kan ikke lade sig gøre. Det forelægger vi så politikerne, forklarer kultur- og fritidschefen og tilføjer, at man jo vil kunne planlægge sig ud af rigtig meget, men:

- Skal vi til at sætte i sektioner og kræve coronapas, så kræver det en anden logistik. Der kan godt være så mange benspænd i det, at det bliver problematisk.

Men i næste uge forventer han altså, at der bliver truffet en endelig beslutning om, hvordan folkefesten skal forløbe. Meget længere kan den heller ikke trækkes. Der skal jo meldes ud snart, hvis det eksempelvis bliver med tilmelding.

- Det dur jo ikke, at der står 3000, der ikke kan komme ind, som han siger.

Dronningen kommer også

Mens folkefesten er planlagt til 12. juni, så bliver søndag 13. juni royal. Da kommer dronning Margrethe på en kort visit på Folkehjem som en del af den forsinkede markering af 100-året for Genforeningen.

I forhold til majestætens besøg gør de nye restriktioner dog ingen forskel, siger borgmester Thomas Andresen.

- Der bliver nok kun en vinken fra balkonen, hvor der ikke bliver mulighed for at komme tæt på. Men vi kan jo vise hendes majestæt respekt ved at stå og vinke med flag langs Kystvejen, når hun kører fra Aabenraa videre mod Sønderborg, siger han.


Jeg regner med, at vi i næste uge kan sende videre til politikerne i økonomiudvalget, om det kan blive the full monty eller en reduceret udgave.

Mads Stendorf, kultur- og fritidschef


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce