Annonce
Aabenraa

Håbet lever: Nu vil borgmesteren have sin folkefest

Statsminister Mette Frederiksen (S) indviede sidste år Genforeningsparken, men den store folkefest mangler stadig, ligesom dronningen endnu ikke har været forbi som ellers planlagt. Begge dele rettes der forhåbentlig op på i weekenden 12.-13. juni. Arkivfoto: Søren Gylling
Borgmester Thomas Andresen tror, folkefesten i Genforeningsparken nu endelig kan blive til noget efter nye genåbningsplan. Kultur- og fritidschef vil dog gerne lige se de detaljerede retningslinjer, inden han tør love noget.

Aabenraa: Genforeningsparken foran Folkehjem skulle være indviet med et brag af en fest 30. maj sidste år. Den spændte coronaen som bekendt ben for.

Men drømmen om en folkefest lever stadig, datoen hedder nu bare 12. juni i år, og med tirsdagens genåbningsplan er borgmester Thomas Andresen (V) optimist.

- Vi bliver skubbet i den rigtige retning af det her. Det er mere og mere sandsynligt, at det vil kunne gennemføres fuldt ud med alt, hvad dertil hører, siger han og nævner koncert med Folkeklubben og EM-fodbold på storskærm.

Annonce

Den aften spiller Danmark i Parken mod Finland.

De nye regler for udendørs arrangementer, der gælder fra 21. maj, giver mulighed for et stående publikum på op til 2000. Der vil være krav om coronapas, ligesom deltagerne skal deles op i sektioner på 200.

Måske mange benspænd

Det er de overordnede rammer, men der vil følge yderligere detaljer, og dem vil Aabenraa Kommunes kultur- og fritidschef, Mads Stendorf, gerne lige se, inden han tør lov folkefest for fuld skrue.

- Det, alle afventer lige nu, er de detaljerede retningslinjer. Jeg vil tro, de kommer allerede onsdag, og så sætter vi os i forvaltningen ned og ser, på hvad kan lade sig gøre, og hvad kan ikke lade sig gøre. Det forelægger vi så politikerne, forklarer kultur- og fritidschefen og tilføjer, at man jo vil kunne planlægge sig ud af rigtig meget, men:

- Skal vi til at sætte i sektioner og kræve coronapas, så kræver det en anden logistik. Der kan godt være så mange benspænd i det, at det bliver problematisk.

Men i næste uge forventer han altså, at der bliver truffet en endelig beslutning om, hvordan folkefesten skal forløbe. Meget længere kan den heller ikke trækkes. Der skal jo meldes ud snart, hvis det eksempelvis bliver med tilmelding.

- Det dur jo ikke, at der står 3000, der ikke kan komme ind, som han siger.

Dronningen kommer også

Mens folkefesten er planlagt til 12. juni, så bliver søndag 13. juni royal. Da kommer dronning Margrethe på en kort visit på Folkehjem som en del af den forsinkede markering af 100-året for Genforeningen.

I forhold til majestætens besøg gør de nye restriktioner dog ingen forskel, siger borgmester Thomas Andresen.

- Der bliver nok kun en vinken fra balkonen, hvor der ikke bliver mulighed for at komme tæt på. Men vi kan jo vise hendes majestæt respekt ved at stå og vinke med flag langs Kystvejen, når hun kører fra Aabenraa videre mod Sønderborg, siger han.


Jeg regner med, at vi i næste uge kan sende videre til politikerne i økonomiudvalget, om det kan blive the full monty eller en reduceret udgave.

Mads Stendorf, kultur- og fritidschef


Annonce
Aabenraa For abonnenter

Peter har kastet anker midt i fjorden: Han kunne ikke holde ud at bo på land

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Sydjylland For abonnenter

Danmark indkøbte i hemmelighed udskældt pigtråd til at holde flygtninge ude af landet: Dræberhegn opbevares i Skrydstrup

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Vejen

Svindel, korruption eller krænkende adfærd: Nu får kommunen en whistleblowerordning

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Aabenraa For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Aabenraa

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde For abonnenter

Der var ubetalte regninger for 50 millioner, da gigant-landbrug kollapsede: Hvorfor mistede én underleverandør ikke en øre?

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Varde For abonnenter

Nabo om dispensation til 85 procent større byggefelt: At tillade sig at kalde det en mindre ændring – det er flabet

Haderslev For abonnenter

Balladen om naturnationalpark i Pamhule fortsætter: - Afslag blev givet på ufuldstændigt grundlag

Esbjerg For abonnenter

Esbjerg fik en appelsin i turbanen med Facebook: - Sagt på jysk har vi gjort en fornuftig handel

Annonce