Annonce
forside

Håndbold 2. division: Ansager vandt stort over Haderslev

Håndbold, 2, division, damer: Sif/Ansager - Team Haderslev KFUM 24 - 14 (14 - 9)

Den første hjemmekamp i denne sæson vandt oprykkerne fra Sif/Ansager meget sikkert. Premierekampen mod Odder på udebbane med et nederlag på ti mål var glemt.

I begyndelsen af kampen så det ud til, at Ansager ville løbe Haderslev over ende. Det stod 11-4 til hjemmeholdet på et tidspunkt.

Men i den sidste fase af 2. halvleg kom der lovlig meget spænding i kampen.

Med 3,5 minutter igen stod det 13-5. Pausestillingen var 14-9. Så på de få minutter scorede Haderslev fire gange, Ansager kun én gang.

Heldigvis kom der ro på i 2. halvleg, som hjemmeholdet også vandt.

Team Haderslev er et etableret hold, så træner Jens Ole Mathiesen er mere end tilfreds.

Han roser forsvaret for en god offensiv, men risikobetonet indsats.

Han glæder sig også over, at otte spillere scorede.

Topscorere blev Marianne Balsgaard 5, Angelica Jørgensen 4, Amalie Schultz 4, Rikke Dahl Nielsen 3 og Camilla Tradsborg 3.

Jens Ole Mathiesen hæfter sig også ved, at den tidligere ligaspiller Kelsi Fairbrother er ved at spille sig ind på holdet efter skader og barsel.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce