Annonce
forside

Håndbold 2. division: Ansager vandt stort over Haderslev

Håndbold, 2, division, damer: Sif/Ansager - Team Haderslev KFUM 24 - 14 (14 - 9)

Den første hjemmekamp i denne sæson vandt oprykkerne fra Sif/Ansager meget sikkert. Premierekampen mod Odder på udebbane med et nederlag på ti mål var glemt.

I begyndelsen af kampen så det ud til, at Ansager ville løbe Haderslev over ende. Det stod 11-4 til hjemmeholdet på et tidspunkt.

Men i den sidste fase af 2. halvleg kom der lovlig meget spænding i kampen.

Med 3,5 minutter igen stod det 13-5. Pausestillingen var 14-9. Så på de få minutter scorede Haderslev fire gange, Ansager kun én gang.

Heldigvis kom der ro på i 2. halvleg, som hjemmeholdet også vandt.

Team Haderslev er et etableret hold, så træner Jens Ole Mathiesen er mere end tilfreds.

Han roser forsvaret for en god offensiv, men risikobetonet indsats.

Han glæder sig også over, at otte spillere scorede.

Topscorere blev Marianne Balsgaard 5, Angelica Jørgensen 4, Amalie Schultz 4, Rikke Dahl Nielsen 3 og Camilla Tradsborg 3.

Jens Ole Mathiesen hæfter sig også ved, at den tidligere ligaspiller Kelsi Fairbrother er ved at spille sig ind på holdet efter skader og barsel.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce