Annonce
forside

Håndbold 2. division: Ansager vandt stort over Haderslev

Håndbold, 2, division, damer: Sif/Ansager - Team Haderslev KFUM 24 - 14 (14 - 9)

Den første hjemmekamp i denne sæson vandt oprykkerne fra Sif/Ansager meget sikkert. Premierekampen mod Odder på udebbane med et nederlag på ti mål var glemt.

I begyndelsen af kampen så det ud til, at Ansager ville løbe Haderslev over ende. Det stod 11-4 til hjemmeholdet på et tidspunkt.

Men i den sidste fase af 2. halvleg kom der lovlig meget spænding i kampen.

Med 3,5 minutter igen stod det 13-5. Pausestillingen var 14-9. Så på de få minutter scorede Haderslev fire gange, Ansager kun én gang.

Heldigvis kom der ro på i 2. halvleg, som hjemmeholdet også vandt.

Team Haderslev er et etableret hold, så træner Jens Ole Mathiesen er mere end tilfreds.

Han roser forsvaret for en god offensiv, men risikobetonet indsats.

Han glæder sig også over, at otte spillere scorede.

Topscorere blev Marianne Balsgaard 5, Angelica Jørgensen 4, Amalie Schultz 4, Rikke Dahl Nielsen 3 og Camilla Tradsborg 3.

Jens Ole Mathiesen hæfter sig også ved, at den tidligere ligaspiller Kelsi Fairbrother er ved at spille sig ind på holdet efter skader og barsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce