Annonce
Aabenraa

Håndbold-anfører ville være praktisk: Var skadet og blev gravid

Helena Løjborg, mens hun endnu var skadesfri og anfører for SønderjyskE. Lige nu har et comeback meget lange udsigter. Arkivfoto: Karin Riggelsen, Der Nordschleswiger

Helena Løjborg var en af de bærende kræfter på SønderjyskE's 1. divisionshold. Så blev hun skadet, senere opereret, men nu er det eneste, hun ved, at hun har termin i april.

Annonce

Aabenraa: Hvad gør man, når man er skadet, er kvindelig håndboldspiller og ikke i stand til at spille? Helena Løjborg, anfører for SønderjyskE's håndboldkvinder i 1. division, valgte at blive gravid.

- Det passede godt ind i vores liv, at jeg blev gravid på det tidspunkt, fordi jeg stod foran en større operation og alligevel ikke kunne spille i et halvt års tid. Vi kunne på den måde klare to ting på en gang, som Helena Løjborg formulerer det.

Det betyder, at den 26-årige stregspiller har sagt farvel til håndboldbanen på ubestemt tid. Hun vil meget gerne tilbage igen - og endda i en bedre forfatning, end hun var i, da hun blev skadet - men hvornår er meget usikkert.

Det passede godt ind i vores liv, at jeg blev gravid på det tidspunkt, fordi jeg stod foran en større operation og alligevel ikke kunne spille i et halvt års tid.

Helena Løjborg, håndboldspiller
Annonce

Ny operation truer

Operationen gik nemlig ikke helt, som Helena Løjborg og SønderjyskE håbede, og derfor genoptræner hun lige nu med den ambition at undgå endnu et truende kirurgisk indgreb.

Hvis genoptræningen ikke hjælper, og Helena Løjborg igen må på operationsbordet, har et comeback lange udsigter. I så fald vil operationen blive udsat til efter graviditeten, men så vidt er stregspilleren ikke begyndt at tænke.

Følgende står fast: Helena Løjborg er sat til at føde sit og kæresten, Rasmus Boysens, første barn 20. april næste år. En ødelagt akilleshæl har holdt hende ude siden februar, og inden jul afgøres det, om hun skal på operationsbordet igen.

Hvad det betyder for håndboldkarrieren, der i den grad er sat på standby, ved hun altså ikke.

- Jeg vil gerne tilbage til håndbolden, jeg har stadig store ambitioner, men til den tid vil jeg jo også have en familie at tænke på. Det skal være noget, som også vil fungere for vores familie, siger hun.

Annonce

Fortsætter gerne i lyseblåt

Parret bor i Esbjerg, kæresten spiller for Team Esbjerg, og ligesom Helena Løjborg selv har han også kontraktudløb til sommer. Om den kontrakt bliver forlænget, vides heller ikke.

For Helena Løjborg selv er udgangspunktet, at hun gerne vil fortsætte i den lyseblå trøje.

- SønderjyskE er et godt sted for mig at være, og lige p.t. har jeg ikke nogen alternativer. På grund af graviditeten og problemerne med foden har jeg heller ikke søgt noget andet, siger hun.

- Nu venter vi og ser, hvordan kroppen har det. Men jeg har ikke planer om et karrierestop, slår hun fast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Sønnen ramt af covid-19: Byrådsmedlem rasende over udelukkelse fra byrådsmøde

Vejen

Frisør låner for at overleve: Har endnu ikke fået penge fra hjælpepakker

Sønderborg For abonnenter

Mor dybt frustreret over fortsat nedlukning af skoler: - Min dreng har intet at se frem til

Vejen

Helle har mistet 90 procent af omsætningen under nedlukningen: - Jeg har haft ondt i maven over det her længe

Annonce