Annonce
forside

Håndbold: Ansagers kvinder starter året ud med en storsejr

Sif Ansager er tilbage. Billedet er fra en kamp mod Team Helle. Arkivfoto: Christer Holte

Ansager: Lørdag vandt Sif-Ansagers 2. divisions damer årets første kamp på overlegen vis, da de besejrede ligaens bundprop, Team Haderslev KFUM, med 16-28 på udebane i det sønderjyske.

Sif-Ansager kom hurtigt foran med fire mål og holdt effektivt Haderslevs kvinder fra at score. I første halvleg blev der kun lukket 6 mål ind.

- Pigerne leverede en koncentreret indsats, hvor vi især var stærke i forsvaret, og målmand Marie Held stod utroligt godt, siger træner Jens Ole Mathiesen.

Jens Ole Mathiesen er glad for, at pigerne fortsat spiller i 2. division, og at de, på trods af den seneste uges begivenheder, stadig er i stand til at spille upåvirket.

- Vi vil gerne fokusere på håndbolden og lægge de uoverensstemmelser, der har været, bag os. Vi vil viske tavlen ren, starte på en frisk og spille noget håndbold. Det er det, byens borgere har vist, at de vil have, siger Jens Ole Mathiesen.

Ansager spiller sin næste kamp søndag den 14. januar i Skovlund/Ansager-Hallen, hvor holdet møder Nyborg.

Håndbold 2. division, damer, pulje 2: Team Haderslev KFUM - Sif/Ansager 16-28 (6-11)

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Fra vandbærer til stjerne

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce