Annonce
Kolding

Håndbold-EM i Kolding koster kommunen cirka 100.000 kroner

Kolding trådte til for at tilbyde sig som redningsplanke for EM i håndbold, da Norge ikke ville huse sin del af slutrunden. Normalt skal en by betale en sum penge til Dansk Håndbold Forbund for at få en slutrunde dertil, men det har Kolding ikke skullet i dette tilfælde. Kommunen har enkelte udgifter til at bygge forskellige ting op i Sydbank Arena, sådan at kampene kan vises i tv. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Det koster Kolding Kommune omkring 100.000 kroner at træde til og få EM i håndbold til byen fra næste uge. Pengene går blandt andet til at gøre Sydbank Arena klar til tv-transmissionerne.
Annonce

Kolding: Mens det kostede Kolding Kommune en million kroner direkte til Dansk Håndbold Forbund at få VM i håndbold for kvinder i 2015 til byen, har det ikke kostet kommunen en krone til håndboldforbundet at komme til at huse kampene i gruppe C og D ved det nært forestående håndbold-EM.

Det oplyser borgmester Jørn Pedersen (V) dagen efter, at det stod klart, at den del af EM, som oprindeligt var planlagt til at foregå i Norge, i stedet bliver holdt i Kolding, hvor otte landes kampe skal foregå i Sydbank Arena fra den 3.-20. december.

Dengang i 2015 havde man foruden millionen til håndboldforbundet også udgifter til markedsføring og udgifter i hallen.

Denne gang bliver det noget billigere.


Rundt om i Europa tvivler jeg på, at det betyder noget, men herhjemme er der mange hundredetusinder, der ser håndbold, og der kan være en effekt.

Jørn Pedersen (V)


Jørn Pedersen fortæller, at man fra kommunens side kommer til at spytte i alt cirka 100.000 kroner i at rumme en del af slutrunden. De penge går især til materialer og opbygning af det, der skal til i Sydbank Arena for, at man kan vise kampene på tv. Det drejer sig for eksempel om et særligt tv-podie i hallen.

Pengene tages formentlig fra overskydende midler i en markedsføringspulje, og det er kommunens fritidsafdeling, der sammen med hallerne og kommunens kommunikationschef styrer den del.

Jørn Pedersen fortæller, at der midt på halgulvet kommer til at stå Kolding med store bogstaver, og han håber, at omtalen af Kolding rundt i de mange håndboldglade hjem i Danmark vil give byen noget positiv branding.

- Rundt om i Europa tvivler jeg på, at det betyder noget, men herhjemme er der mange hundredtusinder, der ser håndbold, og der kan være en effekt. Der er jo også allerede skrevet mange artikler og været tv-indslag, hvor Kolding er blevet nævnt, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce