Annonce
forside

Håndbold: God nyhed inden vigtig hjemmekamp

SønderjyskE har forlænget kontrakten med Emma Kiellberg frem til 2020. Foto: Kåre Hangaard

SønderjyskEs tophold i kvindernes 1. division har inden lørdagens kamp mod AGF forlænget kontrakten med den skudstærke bagspiller Emma Kiellberg.

Aabenraa: Når SønderjyskEs bedste håndboldkvinder går på banen mod AGF lørdag eftermiddag i Arena Aabenraa, er det med en god nyhed i bagagen. Klubben har nemlig forlænget kontrakten med den 23-årige Emma Kiellberg, så den nu løber frem til 2020.

Det er sportschef og cheftræner Olivera Kecman bestemt ikke utilfreds med.

- Emma er en vigtig brik på holdet. Hun bidrager både på og uden for banen og er en intelligent spiller, der har et godt overblik og skud. Hun er også stærk forsvarsmæssigt og styrmanden i vores 6-0-forsvar, siger Olivera Kecman.

Tilbage i sommeren 2015 kom Emma Kiellberg som topscorer for DHG Odense til SønderjyskE, og den højrehåndede fynbo har denne sæson lavet 79 mål i 23 divisionskampe.

- Hun har potentialet til at udvikle sig yderligere. Jeg ser meget frem til at arbejde sammen med hende de kommende år, siger Olivera Kecman.

Annonce

Vi havde problemer med AGF i den første kamp på udebane.

Olivera Kecman, cheftræner

Vigtig kamp

Emma Kiellberg må på lørdag i kampen mod AGF gerne vise, at hun ved, hvor målet står. Med en sejr er SønderjyskE nemlig sikre på mindst at skulle ud i kvalifikationskampe til en plads i landets bedste række, men selv om AGF ligger langt nede i tabellen, er en sejr ingen selvfølge.

- Vi havde problemer med AGF i den første kamp på udebane, så vi skal være klar fra start, men det er en kamp, der skal vindes, siger Olivera Kecman og tilføjer, at der op til kampen mod AGF er blevet arbejdet meget med forsvaret, som ikke fungerede optimalt i den sidste kamp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];