Annonce
Billund

Håndbold på elite-niveau kræver mange frivillige: Jonas og Christian tørrer gulvet efter Grindsteds håndboldhelte

Jonas Pedersen (bagerst) har travlt med at tørre gulvet, efter en spiller er faldet. Et vådt gulv kan være glat og dermed farligt, så den frivillige indsats er ganske vigtig. Foto: Alex Hermann.
En masse frivillige kræfter bidrager til afviklingen, når Grindsted GIF spiller på hjemmebane i håndboldens 1. division.

Grindsted: Der er brug for masser af frivillige kræfter, når en håndboldkamp på eliteniveau skal afvikles. Heldigvis råder Grindsted GIF’s håndboldafdeling over en stor gruppe af medlemmer, der gerne giver en hånd med, når der skal sælges billetter ved indgangen eller ordnes andre praktiske ting – som for eksempel at tørre gulvet, når en svedig spiller i kampens hede er faldet og derfor har gjort gulvet glat.

Tirsdag aften var Jonas Pedersen og Christian Borg blandt de fire frivillige, der havde fået tjansen med at sidde klar med kost og spand for om nødvendigt at holde halgulvet rent og ufarligt for spillerne.

At netop de havde fået tjansen denne aften, hvor Grindsted GIF tog imod bundholdet fra HC Odense i 1. division, passede dem fint.

Annonce

- Det er meget fint, for så kan vi komme ind og se kampene her i corona-tiden, lød det fra Jonas Pedersen med henvisning til, at der for tiden ikke må være tilskuere i hallen under kampene.

Divisionsspillere som trænere

Begge drenge spiller til daglig på Grindsted GIF’s U15-mandskab, og her var der på forhånd uddelt opgaver til de enkelte kampe. Jonas Pedersen og Christian Borg sidder sædvanligvis på tilskuerpladserne, når de lokale helte løber på banen, så når det ikke kan lade sig gøre, er det ikke så ringe med en frivillig tjans, så de kan se kampene.

Divisionsspillerne er trænere for de yngre

  • En stor del af spillerne på Grindsted GIF's 1. divisionshold fungerer ved siden af som trænere for klubbens ungdomshold.
  • Det er en fast strategi fra GGIF, at der ikke skal være stor afstand mellem eliten og bredden i klubben, og ingen af spillerne på 1. divisionsholdet er derfor "købespillere". Ingen får penge for at spille, men alle er en del af foreningen og bidrager til en større sammenhængskraft.

Her kan de følge med i, hvordan deres trænere agerer, når de selv er i kamp. U15-holdet bliver nemlig trænet af Bjarke Nybo Jørgensen og Nikolai Keller, der begge er med på 1. divisionsholdet. Men det er ikke kun, når de to selv er på banen, at evnerne er i orden. Det er de også, når de svinger med pisken over nogle af de ungdomsspillere, der måske en skønne dag kommer til at udgøre stammen på klubbens divisionshold.

I disse corona-tider, hvor der ikke må komme tilskuere til kampene, kan det at melde sig som frivillig official give den fordel, at der er mulighed for at se opgøret live. En behagelig bivirkning ved det frivillige arbejde, mener Christian Borg (bagerst, uden kasket) og hans kammerater. Foto: Alex Hermann.

- De er meget flinke, og så er de rigtigt gode til at fortælle, hvad vi kan gøre bedre, lyder det fra de to drenge, inden de sætter sig klar i hvert deres hjørne af banen for at være klar til at løbe ind og tørre gulvet.

Selve opgaven, de har fået stillet denne aften, har ikke fået dem til at ligge søvnløs. Så ofte er der alligevel ikke brug for dem.

- Det er meget stille og roligt, konstaterer de roligt.


Det er meget fint, for så kan vi komme ind og se kampene her i corona-tiden.

Jonas Pedersen om at være frivillig ved 1. divionsholdets hjemmekamp.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce