Annonce
forside

Håndbold: Tønders træner tror på endnu en sejr

TM Tønders Felix Kasch (i midten af billedet) har spillet en vigtig rolle i TM Tønder seneste kampe. På søndag løber han og resten af holdet på banen i Tønder hal 2 til hjemmekamp mod Odder Håndbold.Arkivfoto: Claus Thorsted

TM Tønders træner, Torben Sørensen, forventer endnu en sejr til i søndagens kamp mod Odder Håndbold. Han betragter kampen som en topkamp.

Tønder: På søndag kl. 15 løber TM Tønders efterhånden sejrsvante håndboldhold igen på banen i Tønder hal 2. Denne gang venter et opgør mod Odder Håndbold, der i øjeblikket ligger på sjettepladsen i stillingen, som TM Tønder suverænt topper.

Indtil nu har sæsonen nemlig kun budt på sejre til TM Tønder, og Torben Sørensen forventer at kunne tilføje endnu en sejr og to point til kontoen, når kampen er spillet på søndag.

Det bliver dog ikke en let kamp for Tønder-holdet, understreger træneren, for selvom Odder Håndbold i øjeblikket ligger lidt nede i tabellen, betragter Torben Sørensen alligevel kampen som en topkamp.

- Selvom det ikke ser sådan ud i tabellen, så er det et tophold, vi skal møde. Odder har spillet en kamp mindre end de andre i toppen, og de tabte kun med to mål til Fredericia. Men når det er sagt, så bliver det en helt anden kamp, end den mod Fredericia, for Odder spiller lidt anderledes. De er knapt så fysisk stærke som Fredericia-spillerne, men til gengæld laver de mange mål, forklarer Torben Sørensen.

TM Tønder skal spille sit eget spil, understreger han.

- Men vi bliver nødt til at forholde os til, at de har nogle gode spillere - især angrebsmæssigt. De kan lave mange mål, så det er vigtigt, at vi i forsvaret kommer frem til skytterne, fortsætter Torben Sørensen.

Annonce

Søndagens kamp

Håndbold 1. division HerrerTM Tønder - Odder Håndbold

Tønder hal 2 kl. 15

Protest hænger over hovedet

TM Tønder vandt sidste weekends absolutte topkamp mod Fredericia i en tæt kamp, som blev afgjort til fordel for TM Tønder i de allersidste sekunder af kampen. En afslutning, der afstedkom en protest fra Fredericia. Protesten er endnu ikke afgjort, men det tager Torben Sørensen med ophøjet ro.

- Det påvirker os ikke. Vi kan ikke gøre så meget ved det. Vi har fortalt, hvad vi mener om det til DHF, og så må de afgøre det, lyder det fra Torben Sørensen.

Torben Sørensen forventer at kunne stille i stærkeste opstilling til hjemmekampen på søndag, da ingen af spillerne i øjeblikket døjer med skader.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];