Annonce
Sport

Håndboldarrangører har problemer med at sælge billetter

Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix

Lige nu er der 7500 ledige finalebilletter til EM i håndbold, oplyser Det Svenske Håndboldforbund.

Flere store håndboldnationers exit ved EM har gjort det svært at tiltrække tilskuere til finalestævnet i Stockholm.

Det oplyser Det Svenske Håndboldforbund, som kun har solgt 60 procent af billetterne til de afgørende semifinaler samt finalen i den kommende weekend.

Mandag var der 11.500, der havde købt billet til EM-finalen i Stockholm, og der er plads til 19.000 tilskuere.

Danmark og Frankrig røg skuffende ud af EM efter det indledende gruppespil, og Sverige er også færdig i turneringen efter kampene i mellemrunden.

Så de sidste tre kampe i Stockholm er ikke blevet den tilskuermagnet, som arrangørerne havde håbet på.

- Publikumskapaciteten kommer til at ligge på cirka 19.000. Vi skal altså sælge cirka 57.000 billetter.

- Vi har mandag solgt cirka 60 procent af billetterne. Til finalen er der solgt 11.500, siger Mats Olsson fra Det Svenske Håndboldforbund til NTB.

Han håber, at nordmændene kan redde håndboldfesten og fylde tribunerne op.

- Vi håber selvfølgelig, at mange nordmænd kommer til Stockholm og finaleweekenden, siger Olsson.

Semifinalerne afvikles på fredag, bronzekampen spilles lørdag, mens finalen løber af stablen søndag.

Spanien, der er forsvarende europamester, og Kroatien er klar til semifinalerne, og Norge er godt på vej til at kunne gøre dem selskab.

Tirsdag aften skal Norge spille mod Island, Portugal møder Slovenien, mens Sverige skal op imod Ungarn.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce