Annonce
Sport

Håndboldforbund vil hive OL-kvalifikationen til Danmark

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
DHF har budt på at arrangere OL-kvalifikationen, hvis Danmark bliver en del af den.

Hvis det kvindelige håndboldlandshold i de kommende dage sikrer sig adgang til OL-kvalifikationen, satser Dansk Håndbold Forbund på, at turneringen skal afvikles på dansk grund.

Forbundets sportschef, Morten Henriksen, har sendt en ansøgning afsted i håbet om, at Danmark kan blive vært for den af de tre kvalifikationspuljer, der eventuelt får dansk deltagelse.

- Vi har budt ind på OL-kvalifikationen og har gjort, hvad vi skulle. Det er en udgift at afholde, men det har vi prioriteret, fordi vi virkelig gerne vil det her. Vi vil så gerne have damelandsholdet helt op i toppen igen.

- Vi får en melding senest i starten af januar, efter at det er afgjort, hvordan puljerne kommer til at se ud. Vi krydser fingre for, at det bliver i Danmark igen, siger Morten Henriksen.

Da håndboldkvinderne i 2016 forgæves forsøgte at kvalificere sig til OL i Rio de Janeiro, foregik det i Aarhus.

Den turnering huskes, ud over de skuffende danske præstationer, for halvtomme tribuner i Ceres Arena, men DHF forventer, at tilskuerinteressen vil være større denne gang.

- Jeg tror på, at vi er i gang med en fortælling om, at vi er på vej tilbage. Jeg tror, at det er med til at kunne fylde en hal i Danmark i tre kampe i marts, forudser sportschefen.

Hvor kampene i givet fald skal spilles, vil han dog ikke afsløre endnu.

- Det er vist ikke helt afgjort. I hvert fald ikke officielt. Men vi har nogle kommuner, der har budt ind, siger Morten Henriksen.

For at få adgang til OL-kvalifikationen skal håndboldkvinderne slutte blandt de syv bedste ved det igangværende VM.

Hvis Danmark slår Serbien onsdag, vil holdet som minimum have sikret sig en playoffkamp om syvendepladsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Palle og de udstoppede fugle

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce