Annonce
KIF Kolding

Håndboldforbundets sportschef: Derfor kan vi samle U/21-landsholdet

De danske U/21-landsholdsspillere testes i deres klubber i ligaen og i 1. division. Derfor mener sportschef i Dansk Håndbold Forbund, Morten Henriksen, at det er forsvarligt med en landsholdssamling. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Håndbold: Trods de skrappe restriktioner omkring indendørs idræt samler Dansk Håndbold Forbund sit U/21-landshold på herresiden i marts.

Sportschef Morten Henriksen forstår frustrationerne over, hvorfor man ikke kan samle U/19-landsholdet ved samme lejlighed, men han mener, der er en forskel.

- Vi kan lave en sikker samling med U21-herrerne på samme vis som med A-landsholdene. Alle spillere træner regelmæssigt, da de til dagligt træner med i en trup i enten liga eller 1. division. Her indgår de i et testregime, der betyder, at vi kan fortsætte de hyppige tests under en samling, siger Morten Henriksen til dhf.dk.

- Derudover er det deres sidste år som ungdomslandsholdspiller i vores system. Spillerne fik aflyst deres U20-slutrunde, og IHF (det internationale håndboldforbund, red.) har nu også aflyst U21-VM. Derfor vil vi gøre vores bedste for, at vi finder gode muligheder for berørte spillere - både med henblik på deres udvikling på kort og lang sigt, siger Morten Henriksen.

To KIF Kolding-spillere er en del af det U/21-landshold, der samles i Fredericia fra 8.-13. marts.

Det er Nicolaj Jørgensen, der kom til KIF fra Mors-Thy i begyndelsen af denne sæson, samt stregspiller Phillip Lyngby Jørgensen, derfor nylig er kommet fra Skovbakken i 1. division og fik debut i udekampen mod Bjerringbro-Silkeborg i sidste uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Stil dine spørgsmål til integrationsministeren: Direkte læsermøde med Mattias Tesfaye på jv.dk

Annonce