Annonce
forside

Håndboldfusion mellem Katedralskole og Handelsgymnasium

Ribe Katedralskole skyder fusionen med Handelsgymnasiet Ribe med et håndboldstævne, hvor man stiller med både et herre- og et damehold, der består af spillere fra begge skoler. Arkivfoto

Håndboldstævne for gymnasier bliver et af de første skridt mod fusionen af Ribe Katedralskole og Handelsgymnasiet Ribe, idet man både på herre- og damesiden stiller med hold af spillere fra begge skoler.

Ribe: Fusionen imellem Ribe Katedralskole og Handelsgymnasiet sker ikke kun ved det igangværende byggeri i Puggaardsgade, hvor de to skoler flytter sammen i starten af januar.

Også på håndboldbanen bygges der bro imellem skolerne på Puggaardsgade og Skyttevej.

Torsdag d. 15. november er Ribe Katedralskole vært for gymnasieskolernes regionshåndboldstævne med deltagelse af 10 gymnasier, der blandt andet kommer fra Tarm, Kolding og hele det sydlige Jylland. Stævnet afholdes i Ribe Fritidscenter, og vinderne både herre- og damerækkerne går videre til finalerne i Fredericia.

- Ribe Katedralskole stiller med både et herre og et damehold, og interessen for at blive udtaget er stor blandt eleverne, siger idrætslærer Benni Johansen, der sammen med idrætslærer Kristina Crone både står som arrangører, værter og ledere ved stævnet.

- Inden stævnet afholdes to træningsgange, hvor spillerne bliver udtaget, og heldigvis er der dukket elever op fra Skyttevej, hvilket betyder, at både herre- og damesiden stiller med hold af spillere fra både Skyttevej og Puggaardsgade, og dermed virkelig kan stille i stærkeste formation, der glæder sig til stævnet samt det, at der på det sportslige område sker en fin og glidende fusion mellem de to skoler.

Som altid stiller hvert gymnasium med elever, der er aktive i foreningshåndbold, så det er tætte og spændende kampe, der venter i Ribe Fritidscenter.

Der er gratis adgang til stævnet, som spilles 15. november fra kl. 8 i Hal 1 og Hal 2.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Annonce