Annonce
Sport

Håndboldhierarkiet kan falde på plads: I aften kører toget mod slutspillet

SønderjyskE kan rykke meget tæt på en sikret top otte-plads med en sejr i Lemvig. KIF har brug for en sejr mod Århus. Arkivfoto: Timo Battefeld

Onsdag aften er der fuldt program i håndboldligaen. Hvis favoritterne vinder sine kampe, vil top otte med al sandsynlighed have sat sig.

SLUTSPIL: Hvis aftenens resultater i herrernes håndboldliga falder ud som forventet, kan vi med stor sandsynlighed udpege de otte hold, der til foråret skal spille om medaljer og dansk mesterskab.

Den tætte kamp om top otte, holdene har leveret de seneste sæsoner, kan stort set blive annulleret. Hullet mellem nummer otte - aktuelt er det Skjern - ned til KIF Kolding på niendepladsen kan blive øget til seks point. Og så virker det ikke længere realistisk, at nogen af holdene fra bundregionen kommer op og fravrister konkurrenterne i top otte en billet til slutspillet.

I så fald kan SønderjyskE som det eneste hold fra JydskeVestkystens område sætte sig trygt til rette i det tog, der kører mod slutspillet. Sønderjyderne har onsdag aften en udekamp mod bundproppen Lemvig-Thyborøn.

Hvis KIF og Ribe-Esbjerg taber sine udekampe mod henholdsvis Århus og Bjerringbro-Silkeborg, vil toget med al sandsynlighed være kørt for dem. Så vil det handle om at undgå nedrykning.

Ingen af kampene bliver vist på tv, men jv.dk liveopdaterer fra kampen mellem Århus og KIF, og i den liveopdatering vil vi også følge udviklingen i de øvrige kampe.

Du kan se aftenens kampprogram i faktaboksen til denne artikel, og i de vedhæftede artikler kan du læse, hvordan trænerne fra SønderjyskE, KIF og Ribe-Esbjerg ser på den aktuelle situation.

Annonce

Aftenens programOnsdagens kampe i herrernes håndboldliga:

18.30: BSV - Ribe-Esbjerg

18.30: Århus-KIF

19.00: TTH Holstebro-Nordsjælland

19.30: GOG-TMS Ringsted

19.30: Mors-Thy - Skjern

19.30: Aalborg-Skanderborg

19.30: Lemvig-Thyborøn - SønderjyskE

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Annonce