x
Annonce
Tønder

Håndboldkamp lørdag: Husker du, da TM Tønder var bagud med 0-11?

Med ni sejr ud af ni mulige har der været meget at glæde sig over og klappe af for TM Tønders publikum. Lørdag eftermiddag kl. 15.30 jagter holdet sejr nummer 10 hjemme mod Sydhavsøerne. Foto: Flemming Andersen

For fire år siden blev håndboldtilhængerne i Tønder vidne til den måske vildeste håndboldkamp i mands minde, da de lokale helte vendte en koldstart på 0-11 mod Sydhavsøerne til en sejr. Lørdag står de to hold atter overfor hinanden, og TMT-træner Torben Sørensen sætter næsen op efter sejr.

TØNDER: TM Tønders trofaste håndboldtilhængere vil formentlig aldrig glemme denne kamp. Søndag den 7. september 2014 er der sæsonpremiere i 1. division. Et ungt TM Tønder-hold står overfor Sydhavsøerne. Hos bookmakerne er gæsterne svage favoritter. Det lever de i den grad op til.

Efter bare 17. minutter er Sydhavsøerne foran 11:0. Et uhørt resultat på det niveau. Men det bliver endnu vildere. Fra at være bagud med "kun" 9-14 ved pausen udligner Tønder til 15-15, bringer sig foran 22-18, og haler til sidst en sejr på 25-24 i land.

Lørdag klokken 15.30 står de to hold atter overfor hinanden. Hos TM Tønder er Ulrik Eggert eneste tilbageværende fra den heroiske bedrift. Nuværende TMT-træner Torben Sørensen var ikke i hallen dengang. Men kampen gav genlyd i hele håndbold-Danmark. Om det bliver lige så vildt og uforudsigeligt lørdag eftermiddag i Tønderhal 2, tør han ikke spå om.

Hos bookmagerne er TM Tønder med en flyvende sæsonstart og ni sejr ud af ni mulige favorit. Det går Torben Sørensen ikke så højt op .

- Jeg ser ikke så meget tilbage, men kun frem mod næste kampe og hvor faresignalerne er. For jeg elsker at vinde, lyder det fra den succesrige TMT-træner.

Annonce

Dagens kamp

Håndbold, 1. division: TM Tønder Håndbold - Team SydhavsøerneTønderhal 2 kl. 15.30

TM Tønder er ubesejret tophold i rækken og melder alle spillere klar.

Team Sydhavsøerne har tabt de seneste to turneringskampe til henholdsvis Fredericia og Odder.

JV tipper: 29-26 til TM Tønder

Faresignaler

Faresignaler har han meget vel fået øje på.

- Hvis de får tingene til at fungere, så er de virkelig gode. De spiller hurtigt, og på nogle områder noget utraditionelt. Dermed ligner de faktisk os lidt, vurderer Torben Sørensen.

At hans mandskab fører 1. division med fire point foran nærmest konkurrent og ligger seks point foran Sydhavsøerne, interesserer han sig ikke videre for.

- Stillingen er først vigtigt, når vi har spillet alle 26 kampe. Der er langt igen. Jeg interesserer mig kun for næste kamp og næste modstander, siger han.

Tønder stiller efter næsten en måneds fravær atter op i Tønderhal 2, og med friske udesejre over Skive og Stoholm håber trænerne og spillerne på en fyldt hal.

Hos TM Tønder meldes alle spillere klar til kamp, inklusive Ulrik Eggert, der altså ved, hvordan Sydhavsøerne kan besejres.

Det hører i øvrigt med til historien, at TM Tønder tre måneder efter hjemmesejren dengang var chanceløs i returkampen, der blev tabt med 21-30.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce