Annonce
Kolding

Håndboldklub går ud med bombastisk melding: I værste fald må foreningen opløses

Vamdrup IF Håndbold har omkring 180 medlemmer og langt de fleste er børn og unge. Arkivfoto: Chresten Bergh
Torsdag aften holder Vamdrup IF Håndbold ekstraordinær generalforsamling. Der skal skaffes mindst et nyt medlem til bestyrelsen. Lykkes det ikke, kan en opløsning af foreningen bliver yderste konsekvens. Formanden er dog fortrøstningsfuld.

Kolding: Lige nu er det op ad bakke for Vamdrup IF Håndbold at skaffe bestyrelsesmedlemmer. Udfordringen er så stor, at opløsning af foreningen står nævnt som en mulighed på den ekstraordinære generalforsamling, der holdes i Arena Syd torsdag aften.

Formand Jens Schelde-Rasmussen fortæller:

- Hvis vi skal opfylde de gældende vedtægter, skal vi finde tre nye bestyrelsesmedlemmer, men vi går ud fra, at vi ændrer vedtægterne, så vi ikke skal være mellem syv-ni men fem medlemmer i bestyrelsen. Dermed skal vi ikke finde tre personer, men kan nøjes med en.

På den ordinære generalforsamling for knap 14 dage siden kunne det ikke lade sig gøre at få interesserede til at melde sig.

- Jeg tror, at det kan lade sig gøre denne gang, men vi meldte bombastisk ud for at få folk ud af busken. Siden generalforsamlingen har jeg fået tilkendegivelser om, at folk gerne vil hjælpe, og det, håber jeg på, holder stik. I den nuværende bestyrelse går vi efter to ting på den ekstraordinære generalforsamling. Dels at få ét nyt medlem i bestyrelsen, så vi kan holde de nye vedtægter, og dels at få fire-seks andre frivillige til at melde sig, siger han.

Annonce

Vamdrup IF Håndbold

Der er informationsmøde og ekstraordinær generalforsamling i Vamdrup IF Håndbold torsdag den 10. oktober.

Mødet begynder klokken 19 og holdes i Arena Syd.

Bestyrelsen går efter at få vedtægterne ændret og skaffe et nyt bestyrelsesmedlem plus fire-seks ekstra frivillige.

Bestyrelsen skal aflastes

Bestyrelsen har mange opgaver, og tanken er at uddelegere nogle ting til de fire-seks ekstra frivillige.

- Bestyrelsen skal varetage klubbens interesser og udstikke retningslinjen, men vi vil gerne aflastes, så vi ikke brænder ud, siger formanden.

Det kunne være opgaver som at stå for sponsorarbejde, samle andre frivillige, der kan hjælpe med at servere ved byfester og koncerter eller bestille tøj i de rette størrelser til spillerne hos klubbens tøjleverandør.

Har I tidligere oplevet så lille en interesse for at stille op til bestyrelsen?

- Der var vist en gang for 20-25 år siden, hvor bestyrelsen bare kørte med tre mand. Da jeg selv kom ind, var vi i den luksussituation, at vi var otte bestyrelsesmedlemmer.

I år er der altså tre, der træder ud, og næste år stopper et medlem.

- Det er ikke fordi, at bestyrelsesmedlemmerne stikker af. Der er en meget god forklaring. I år stopper to, der har været med i mange år, og deres børn spiller ikke længere håndbold i klubben. Et tredje medlem stopper, fordi hun lige har født og gerne vil holde en pause, siger Jens Schelde-Rasmussen, der har været formand i to år.

Mange aktive børn

Formanden fortæller, at bestyrelsen har mest arbejde, når sæsonen begynder og slutter.

- Jeg bruger vel mellem fem og ti timer i måneden på bestyrelsesarbejdet. Det tror jeg også, at vores kasserer gør. Så det er ikke fordi, det er så voldsomt, men arbejdsopgaverne har det med at klumpe sig sammen. I bestyrelsen har vi et møde af to timers varighed hver måned. Det er alle driftsopgaverne, der tager tid, og dem håber vi nu at få mere hjælp til.

Vamdrup IF Håndbold har omkring 180 medlemmer.

- Vi er stærkt repræsenteret fra årgang ni til årgang 13. Der har vi mange unge mennesker, og det er dejligt, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce