Annonce
Sport

Håndboldkvindernes OL-forberedelser er langt fremme

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
DHF er i fuld gang med OL-forberedelserne, selv om kvindelandsholdet endnu har lang vej til Tokyo.

Vejen til OL er fortsat lang for det danske kvindelandshold i håndbold, men på ledelsesplan er OL-forberedelserne allerede langt fremme.

Sportschef Morten Henriksen har for længst holdt planlægningsmøder med landsholdsledelsen i form af landstræner Klavs Bruun Jørgensen, assisterende landstræner Lars Jørgensen og holdleder Mette Vestergaard.

- Jeg er vanvittig langt, og der er styr på mange ting. Det er lidt en komisk situation, for allerede for et par måneder siden sad jeg med Klavs, Lars og Mette og snakkede om hvis og hvis.

- Det er også en svær situation for dem, men det er bare nødvendigt. Vi skal være sikre på, at der er styr på det - hvordan hele logistikken skal være, hvis vi får to håndboldhold med til OL, siger Morten Henriksen.

Det mandlige landshold er OL-kvalificeret som regerende verdensmester, men kvindelandsholdet kan i værste fald være ude af OL-billedet onsdag middag.

Det sker, hvis Danmark taber til Serbien i den sidste mellemrundekamp ved VM.

Med en sejr er holdet som minimum sikret en playoffkamp om den syvendeplads, som giver billet til OL-kvalifikationsturneringen.

Først til marts skal billetterne til legene i Tokyo uddeles, og her får Danmark givetvis hård modstand, hvis holdet kommer så langt.

I Dansk Håndbold Forbund (DHF) er det nogle nervepirrende dage. Det ville være en streg i regningen, hvis kvindelandsholdet for anden gang i træk går glip af et OL.

- Det vil være rigtig ærgerligt. Økonomisk er OL en udgift for os, men det er penge, vi rigtig gerne vil af med.

- Vi skal også se det i en større fortælling. I forhold til brandingen af damelandsholdet er det vigtigt, siger Morten Henriksen.

Deltagelse i Tokyo vil gøre fin reklame for det forestående EM i Danmark og Norge om et år.

- Vi har sat OL-kvalifikation som en stor resultatmæssig målsætning. Vi har et landshold, som bliver ældre og mere erfarent, og det synes jeg også, at vi har kunnet se.

- Men der er ingen tvivl om, at der er forskel på fortællingen, hvis vi både har en OL-kvalifikation næste år og et OL op til EM på hjemmebane, hvor vi tror på, at der er en medalje i sigte, siger Morten Henriksen.

Kampen mellem Danmark og Serbien begynder klokken ti dansk tid.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

To mænd stoppet med falske pas

Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

112

Hestemedicin stålet fra parkeret bil

Annonce