Annonce
Sport

Håndboldkvinders olympiske drøm på spil: OL betyder alt

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Hvis Danmark fredag taber til Frankrig, bliver vejen til OL i Tokyo ekstremt kringlet.

Det er ikke kun en plads i VM-mellemrunden, der er på højkant, når Danmarks håndboldkvinder fredag eftermiddag går på banen mod Frankrig.

Kampen har også stor betydning for de danske muligheder for at kvalificere sig til OL i Tokyo næste sommer.

Verdensmesteren får en direkte billet til OL. Nummer to til syv ved VM er sikker på en plads i kvalifikationsturneringen, der spilles til foråret.

- OL betyder alt for mig lige nu. Det største pres for mig er, hvis vi misser en plads i OL-kvalifikationen, siger fløjspilleren Trine Østergaard.

En dansk sejr over Frankrig sender Danmark i mellemrunden og på jagt efter en slutplacering, der er høj til at komme med i OL-kvalifikationen.

Bliver det til uafgjort eller nederlag, er Danmark ude af VM, og så bliver vejen til OL ekstremt kringlet, fordi danskerne i givet fald skal håbe, at den beskedne ottendeplads fra EM i 2018 er nok.

Den første forudsætning er, at et europæisk hold bliver verdensmester, eftersom det udløser to såkaldte kontinentalpladser til Europa i OL-kvalifikationen.

Det næste krav er, at fem af de hold, der sluttede foran Danmark ved EM, ender i top-syv ved VM.

Regnestykket er indviklet, og det siger sig selv, at det danske hold allerhelst skal undgå at være afhængig af andre landes resultater.

Kvindelandsholdet gik glip af OL i Rio de Janeiro, fordi Danmark trods hjemmebane i kvalifikationen tabte til både Rumænien og Montenegro.

For 28-årige Trine Østergaard kan Tokyo være den sidste mulighed for at komme med til et OL.

- Ja, det tænker jeg helt sikkert. Jeg har spillet rigtig meget i den karriere, jeg har haft indtil videre. Og jeg tror ikke på, at jeg kan holde så længe, hvis jeg også frem over skal spille 60 minutter i hver kamp, siger hun.

Kampen mellem Danmark og Frankrig begynder 12.30 dansk tid.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce