Annonce
Sport

Håndboldkvinders olympiske drøm på spil: OL betyder alt

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Hvis Danmark fredag taber til Frankrig, bliver vejen til OL i Tokyo ekstremt kringlet.

Det er ikke kun en plads i VM-mellemrunden, der er på højkant, når Danmarks håndboldkvinder fredag eftermiddag går på banen mod Frankrig.

Kampen har også stor betydning for de danske muligheder for at kvalificere sig til OL i Tokyo næste sommer.

Verdensmesteren får en direkte billet til OL. Nummer to til syv ved VM er sikker på en plads i kvalifikationsturneringen, der spilles til foråret.

- OL betyder alt for mig lige nu. Det største pres for mig er, hvis vi misser en plads i OL-kvalifikationen, siger fløjspilleren Trine Østergaard.

En dansk sejr over Frankrig sender Danmark i mellemrunden og på jagt efter en slutplacering, der er høj til at komme med i OL-kvalifikationen.

Bliver det til uafgjort eller nederlag, er Danmark ude af VM, og så bliver vejen til OL ekstremt kringlet, fordi danskerne i givet fald skal håbe, at den beskedne ottendeplads fra EM i 2018 er nok.

Den første forudsætning er, at et europæisk hold bliver verdensmester, eftersom det udløser to såkaldte kontinentalpladser til Europa i OL-kvalifikationen.

Det næste krav er, at fem af de hold, der sluttede foran Danmark ved EM, ender i top-syv ved VM.

Regnestykket er indviklet, og det siger sig selv, at det danske hold allerhelst skal undgå at være afhængig af andre landes resultater.

Kvindelandsholdet gik glip af OL i Rio de Janeiro, fordi Danmark trods hjemmebane i kvalifikationen tabte til både Rumænien og Montenegro.

For 28-årige Trine Østergaard kan Tokyo være den sidste mulighed for at komme med til et OL.

- Ja, det tænker jeg helt sikkert. Jeg har spillet rigtig meget i den karriere, jeg har haft indtil videre. Og jeg tror ikke på, at jeg kan holde så længe, hvis jeg også frem over skal spille 60 minutter i hver kamp, siger hun.

Kampen mellem Danmark og Frankrig begynder 12.30 dansk tid.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Det er ret forudsigeligt, at Team Esbjerg måtte lade livet

Annonce