Annonce
Sport

Håndboldstjerne hylder Sandra Toft: Jeg er stolt af hende

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Estavana Polman uddeler store roser til veninden Sandra Toft før Hollands VM-møde med Danmark.

Uden for banen er de gode veninder, men når Danmark og Holland mandag formiddag mødes ved VM i kvindehåndbold vil Sandra Toft og Estavana Polman gøre alt for at gøre livet surt for hinanden.

Den danske klassemålmand og den hollandske storskytte spillede sammen i Team Esbjerg i to sæsoner, og Polman er imponeret over, hvad hendes tidligere holdkammerat præsterer ved VM.

- Først og fremmest er jeg meget stolt af hende. Hun gør det virkelig godt og er en dygtig målvogter.

- Men jeg håber, hun fucker det op i morgen (mandag, red.), siger Polman.

Efter Hollands nederlag til Tyskland søndag flirtede hun med tanken om at sende vin til Sandra Tofts værelse i håbet om, at det ville gøre den danske keeper uoplagt mandag.

Holland har hårdt brug for en sejr over danskerne efter det sløje resultat mod Tyskland.

Hollænderne havde ellers som det eneste hold i mellemrundepuljen fire point med over, men fik altså den værst tænkelige start.

- Hvis vi spiller, som vi skal i forsvaret og får lidt fart i angrebet, kan vi komme langt. Men vi er nødt til at få energien og udstrålingen tilbage, siger Polman.

Hun kommer til at stå over en lang række spillere, hun er vant til at møde i den danske liga.

- Det bliver fint at spille mod Danmark. Det er et godt hold, og det bliver svært, siger Polman.

Den hollandske målvogter Tess Wester er på kontrakt i Odense, og hun ser frem til at møde en del af sine klubkammerater.

- Det er noget særligt at spille mod spillere, jeg ser hver dag. Selvfølgelig vil jeg gerne slå dem, så jeg kan tage hjem med et smil, siger Wester.

Kampen mellem Danmark og Holland fløjtes i gang klokken ti mandag formiddag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce