Annonce
Kolding

Håndboldstjerner udvider med flere padelklubber: - Det er gået rigtig godt i Kolding

Anders Oechsler (tv), Søren Stoklund og Lars Krogh Jeppesen (th) åbnede i juni 2019 Padel Club Kolding. Det var det første padelcenter i Syddanmark. Arkivfoto: Søren Gylling
Den forholdsvis nye sportsgren padel er blevet så stort et hit, at de tre initiativtagere bag padelcentret i Kolding nu udvider med en lang række nye centre rundt om i Danmark.

Kolding: Det er gået godt. Faktisk er det gået over al forventning. Det er den klare melding fra de tre tidligere professionelle håndboldspillere Anders Oechsler, Søren Stoklund og Lars Krogh Jeppesen, som står bag Padel Club Kolding, der åbnede i juni 2019.

Padel, der er en forholdsvis ny sport og bedst beskrives som en blanding af tennis og squash, har fået en lang række koldingensere og mange andre til at gribe padelbattet. Derfor udvider de tre håndboldkammerater nu konceptet fra Kolding og bringer det til en lang række andre danske byer.

- Det er gået rigtig godt i Kolding, og vi har oplevet stor opbakning. Efterspørgslen på padel er større, end vi havde regnet med, siger Søren Stoklund.

På listen over lokationer til de nye padelcentre er blandt andre Sønderborg, Vejle, Fredericia, Horsens og Roskilde. I alt forventes op mod 14 nye padelcentre fra de tre initiativtageres hånd at skyde op rundt om i Danmark inden for den nærmeste fremtid.

Annonce

Flere håndboldspillere ind

Flere centre mangler kun lige det sidste, inden de kan åbne i august. Det gælder i Viborg og Randers, mens Padel Club Haderslev allerede slog dørene op den 8. juni i år. I andre byer er de sidste forhandlinger ved at falde på plads, og derfor vil Søren Stoklund ikke røbe alle de nye byer, der snart får et nyt padelcenter.


Kolding er vores center, og vi er jo også passionerede padel-spillere, der elsker at komme i centret.

Søren Stoklund


De tre kammerater står selv for driften af centret i Kolding, men det vil være lokale kræfter, der får det ansvar i de nye centre, der bliver oprettet som franchise-enheder. På den måde kan de tre tidligere håndboldspillere holde fokus på Padel Club Kolding.

- Det er nogle, vi kender fra vores netværk gennem håndbold. Nogle er også tidligere håndboldspillere. Men det vigtigste for os er, at det er nogle, der har samme passion for padel som os og med det samme værdisæt som os, hvor de ønsker at få flest muligt ud og være aktive, siger Søren Stoklund.

Centrene kommer til at fungere som det i Kolding, der i vid udstrækning er selvkørende og ubemandet. Som padel-spiller booker man blot sin bane online, hvorefter man får tilsendt en kode, som man kan bruge til at låse sig ind i centret. Her er der både bat og bolde til rådighed.

Annonce

Nyt på vej i Kolding

Fordi padelklubben i Kolding netop er forholdsvis selvkørende, har corona-krisen og den midlertidige lukning af centret, der stod på frem til juni, ikke ramt økonomien så hårdt, som det kunne være frygtet. Der er nemlig ikke yderligere ansatte end ejerne selv, og de er ikke lønnede.

- Hjælpepakker har hjulpet til de faste udgifter. Og det, vi har tjent inden corona, reinvesterer vi i nye centre og andre tiltag, siger Søren Stoklund.

Også i Kolding arbejdes der på at udvide konceptet og gøre padelklubben til et omdrejningspunkt for foreningsliv og events.

- Vi arbejder på at kunne skabe noget, hvor vi for eksempel kombinerer musik og sport. Det kunne vi godt tænke os, og det er på vej. Man skal ikke hvile på laurbærrene, siger Søren Stoklund og understreger, at han og de to kammerater fortsat vil være at finde i Padel Club Kolding:

- Kolding er vores center, og vi er jo også passionerede padel-spillere, der elsker at komme i centret.

Hvad er padel?

  • Padel er en form for blanding af tennis og squash. Man spiller med bat og tennisbold.
  • Man spiller på en bane, der er 10 gange 20 meter. Der er net på midten, og rundt om banen er der vægge eller bander. Bolden må ramme jorden én gang, og man må gerne slå bolden i banderne.
  • Padel kan spilles både single eller double, men det er typisk double, altså fire spillere sammen på banen.
  • Padel stammer fra Mexico og har de senere år bredt sig hastigt i Europa. Det er blandt andet en stor ting i Sydeuropa, særligt i Spanien.
  • Spillet er opfundet i Mexico i 1969 og kom til Spanien i 1974. I dag er det Spaniens næststørste idrætsgren målt på antallet af udøvere. Herfra spredtes padel til hele Argentina og senere til resten af Sydamerika. Det første padelforbund blev oprettet i Argentina.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Mænd nægter ulovlig import af hundehvalpe fra Polen og vil ikke udtale sig: 70 købere skal afgive forklaring

Annonce