Annonce
Haderslev

Håndboldtalenter skal blive i Sønderjylland: Team Haderslev KFUM indgår samarbejde med ligaklub

De største håndboldtalenter fra Haderslev bliver fremover en del af Team Haderslev KFUM og SønderjyskEs fælles U19-hold. Foto: Jacob Schultz
Håndboldklubben Team Haderslev KFUM starter i samarbejde med herreligaklubben SønderjyskE et nyt, fælles U19-hold for de bedste håndbolddrenge i Sønderjylland. Klubberne håber, at det vil få de største, sønderjyske håndboldtalenter til at blive i landsdelen.
Annonce

Haderslev: Et nyt, ambitiøst håndboldprojekt ser snart dagens lys i Haderslev. Team Haderslev KFUM har nemlig i samarbejde ligaklubben SønderjyskE startet et fælles U19-hold, hvor de største håndboldtalenter fra Haderslev fremover kommer til at slå deres folder.

Det nye U19-hold skal først og fremmest være med til at få de største håndboldtalenter til at blive i Haderslev. Tidligere har Team Haderslev KFUM nemlig haft svært ved at fastholde deres dygtigste unge spillere, forklarer formand for klubbens sportsudvalg, Steen Pedersen.

- Vi har gennem mange år produceret en masse dygtige ungdomsspiller, men så er de enten taget på efterskole eller blevet lokket til andre klubber, fordi vores træningsmiljø ikke har været godt nok. Vi har været for få spillere, og har ikke kunnet tilbyde ordentlige hold, siger Steen Pedersen.

Annonce

Hele Sønderjyllands U19-hold

Nu får træningsmiljøet omkring Haderslevs håndboldtalenter så et ordentligt løft. Færøernes landstræner, Sonni Larsen, er ansat som cheftræner for det nye nye U19-hold. I første omgang vil holdet komme til at bestå af cirka lige mange spillere fra henholdsvis Team Haderslev KFUM og SønderjyskEs moderklub i Sønderborg. Holdet kommer til at have fire træninger om ugen.

Fem af spillerne kommer fra TalentCenter Haderslev, og udover fællestræningerne, vil de også få fysisk træning to gange om ugen af en professionel, fysisk træner.


Vi vil gerne, at de næstbedste, unge spillere kommer tilbage til vores klub og spiller seniorhåndbold

Steen Pedersen, formand for sportsudvalget i Team Haderslev KFUM


Som håndboldspiller i U19-årgangen, har man skullet kigge langt efter et håndbold i Sønderjylland indtil nu. Derfor håber Steen Pedersen, at det nye talentsamarbejde med SønderjyskE, kan få flere sønderjyske håndbold talenter til at blive i landsdelen.

- Sonni Larsen vil også være meget omkring vores U17-hold, så han har de næste talenter klar. Vi håber, at det kan være med til, at de vælger vores talentcenter i Haderslev, i stedet for at tage på efterskole. På sigt kommer de bedste U17-spillere også med til træning på U19, siger Steen Pedersen.

Annonce

Unge talenter beholder kontakten til Haderslev

Håbet med det nye SønderjyskE U19-hold er, at de bedste spillere kan tage springet op på SønderjyskEs ligahold. Det er allerede sket for den unge Haderslev-målmand Malthe Kronborg, der træner fuldt med hos ligaholdet i Sønderborg, og han var for nyligt også med til en træningskamp mod ligaholdet fra Ribe-Esbjerg.

Det er dog ikke alle, der kommer helt på liganiveau, når tiden med ungdomshåndbold er forbi. Derfor ser Steen Pedersen gode muligheder for, at det nye U19-hold på sigt også kan være med til at styrke seniorafdelingen i Team Haderslev KFUM.

- Vi vil gerne, at de næstbedste, unge spillere kommer tilbage til vores klub og spiller seniorhåndbold. Det er blandt andet derfor, at U19-holdet træner sammen med vores seniorhold en gang om ugen, så de fastholder kontakten til moderklubben, siger Steen Pedersen.

I den kommende sæson er Team Haderslev KFUMs bedste seniorherrer at finde landets fjerdebedste række, 3. Division, men målet er at rykke op i 2. Division.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Annonce