Annonce
Aabenraa

Håndbremsen trukket: SønderjyskE-spillere må vente på nye kontrakter

Topscorer Leonora Demaj vil ikke være klar til at spille håndbold igen før om tidligst ni måneder, og i det hele taget er situationen i den sønderjyske 1. divisionsklub usikker, fordi coronakrisen helt sikkert vil få indflydelse på budgettet for den kommende sæson. Arkivfoto: Claus Thorsted
Erhvervslivet er hårdt ramt af coronakrisen, og SønderjyskE-formand har derfor trukket i håndbremsen i forhold til aftaler med spillere for den kommende sæson. Der skal først være overblik over økonomien.

Aabenraa: Lørdag skulle SønderjyskE Damehåndbold have spillet turneringens sidste hjemmekamp.

At klubben kommer til at gå glip af de entréindtægter, bekymrer dog ikke formand Hans Henrik Damgaard. Ligesom han på sit eget holds vegne sportsligt vil kunne trække på skulderen, hvis coronakrisen trækker ud, og Danmarks næstbedste række må afgøres på skrivebordet. En forbliven i 1. division passer fint ind i planerne.

Til gengæld følger han nervøst det lokale erhvervslivs kamp for at holde på omsætning og medarbejdere. For når det regner på præsten, drypper det på degnen, og han kan godt se, hvor det bærer hen for de sponsorkroner, SønderjyskE Damehåndbold er så afhængig af.

Annonce

Topscorer er ude

  • Det så ikke godt ud, da SønderjyskE-topscorer Leonora Demaj måtte bæres fra banen i kampen mod Hadsten 8. marts.
  • Og beskeden var som frygtet: Forreste korsbånd i højre knæ er ødelagt.
  • Den 22-årige bagspiller, der har været i klubben siden november 2016, venter i øjeblikket på at blive opereret, hvorefter hun skal i gang med genoptræning. Det forventes at tage 9-12 måneder, før hun vil kunne spille igen.
  • Ingen af de nuværende SønderjyskE-spillere har endnu kontrakt for den kommende sæson.

Økonomisk ansvarlighed

- Jeg er ikke i tvivl om, at vi kommer til at se nogle af vores sponsorer gå neden om og hjem, mens de andre må stramme livremmen ind - og hvor kigger man så først hen? Så det her kommer til at ramme os, er Hans Henrik Damgaard sikker på, så derfor har han også for længst bedt den kommende cheftræner, Peter Nielsen, trække håndbremsen i forhold til at indgå nye kontrakter.

- Vi er nødt til først at have et overblik, og så agere efter det. Jeg ved, Peter var i fuld gang med både at snakke med nuværende og nye spillere, men vi er nødt til at vente med at gøre mere, indtil vi er på den anden side af det her og kan trække linjerne op, siger SønderjyskE-formanden, der i mange år har gjort en dyd ud af at vise økonomisk ansvarlighed, og det ændrer den nuværende situation ikke på. Snarere tværtimod.

Andre værdier i spil

Sønderjyske Damehåndbold er selvsagt ikke den eneste klub, der vil blive ramt af efterdønningerne af coronakrisen, og Hans Henrik Damgaard spår, at det vil give et andet spillermarked end det, vi kender i dag.

Færre penge vil betyde færre spillere på kontrakt. Eller alternativt - det samme antal, men billigere spillere. Det nuværende lønniveau er jo ikke givet.

- Og så kan det være, andre værdier kommer til at spille ind. Så som sikkerhed for, at man får løn til tiden. Dér kan det blive til vores fordel, at vi er kendt som en økonomisk ansvarlig klub, forudser SønderjyskE-formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Pseudo-oplukning af grænsen: Det er kun lidt bedre end ingenting

Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce