Annonce
forside

Hånden i en hvepserede

Læserbrev: Jeg vidste selvfølgelig godt, at jeg stak hånden i en hvepserede, da jeg for nogle dage siden i et læserbrev fremsatte nogle forslag til, hvordan jeg synes, at problematikken omkring diskotek Sevens tilstedeværelse i Aabenraas midtby måtte kunne løses.

Det gjorde jeg ud fra den simple betragtning, at der må kunne findes en løsning alle kan leve med.

Og stikkene fra hvepsene er da heller ikke udeblevet, både i form af et læserbrev på 6 personers vegne og ved mails til byrådsmedlemmerne.

Hvorom alting er, så har jeg foreslået, at der skal skabes ordentlige forhold omkring diskoteket ved hjælp af dørmænd og om fornødent med politiets hjælp udenfor diskoteket - og at der som forsøgsordning med forskellige trafikale foranstaltninger skal lukkes for larm fra uvedkommende kørsel i området omkring diskoteket for at fredeliggøre området.

Dette ses i mange byer, hvor der er opsat skilte med færdsel med motorkøretøjer forbudt i visse bydele og i visse tidsrum, dog undtaget taxakørsel, sygetransport og beboerkørsel.

Det samme kunne gøres i midtbyen i Aabenraa omkring diskoteket.

Og for at hvepsene ikke skal gå med den vildfarelse, at jeg deltager i og er medlem af byrådets 17-4 Unge Udvalg, vil jeg slå fast, at jeg hverken deltager i, eller har indflydelse på dette udvalgs arbejde og beslutninger, herunder udvalgets ønske om diskotek i midtbyen, hvilket ønske jeg godt kan forstå.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce